tisdag 16 juni 2015

Cheesecake med strimlad skinka och rödlök

 En riktigt festlig och god cheesecake med strimlad skinka, rödlök och hackad dill :D
Min syster gjorde den till kalaset som jag skrev om HÄR >>

Steg 1, botten
75 g smör
6-8 skivor kavring

Smält smöret, mixa brödet och blanda ihop till en degig massa.
Tryck ut blandningen i en springform, ca Ø 25 cm
Ställ in i kylen.
______________________________________________________
Steg 2, fyllningen
5 gelatinblad
3 dl creme fraiche, 34%
400 g färskost, tex philadelphia
1 liten rödlök
ca 250 g rökt skinka
1 dl hackad dill
Salt/vitpeppar

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min.
Blanda ihop creme fraiche och färskost.
Skala och finhacka rödlöken. Strimla skinkan.
Blanda ner lök, skinka och dill i creme fraiche blandningen.
Smaka av med salt/vitpeppar. (och ev. lite senap om så önskas)

Krama ur vattnet ur gelatinbladen.
Smält dem under omrörning i en kastrull på svag värme.
Drag kastrullen åt sidan.
Rör ut gelatinet med lite av creme fraiche blandningen.
(då minskar risken för ev. gelatinklumpar i fyllningen)
Blanda i resten av fyllningen och rör om ordentligt.
Bred ut fyllningen över kavringsbotten.

Låt stelna i kylskåp minst 5 timmar (gärna över natten)
Dekorera innan servering med valfri ätbar dekoration.
______________________________________________________
Fler matrecept på cheesecake hittar du HÄR >>
______________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar