Servera med tex. tagliatelle och sallad och nybakat bröd - Ingår i EDITHS BÄSTA >>
Recept
1 brk kräftstjärtar i lag, ca 1 dl
1 brk räkor i lag, ca 1 dl
2 vitlöksklyftor
Olivolja
400 g krossade tomater tex. denna >>
0,5 dl vitt vin
2 fiskbuljongtärningar
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl hackad dill
1 dl parmesanost
Gör så här:
Låt kräftstjärtar och räkor rinna av i ett durkslag eller sil
Pressa vitlöken och fräs i lite olivolja, ca 2 msk
Häll på krossade tomater och vitt vin (och ev. en nypa strösocker)
Smula i buljongtärningarna.
Koka upp under omrörning. Sänk värmen och häll på grädde.
Rör i dillen och låt såsen sjuda på medelvärme några minuter.
Rör ner parmesan/kräftstjärtar/räkor i såsen strax innan servering.
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________
Tack! : )
SvaraRadera