söndag 30 augusti 2015

Matpaj med kassler och ost

Ett enkelt recept på en matpaj med kassler och ost - Passar både till vardag och fest :D
Går utmärkt att frysa- LÄS HÄR >>

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
1,5 msk kallt vatten

Arbeta ihop pajdegen. Tryck ut i en pajfrom. Nagga.
Ställ in i kylen i 15 min.
________________________________________________
Fyllning
300 g putsad kassler
4 dl riven ost
4 ägg
3 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
3 msk hackad persilja
vitpeppar

Tärna eller strimla kasslern. 
Lägg kassler och ost i pajdegen. (mild eller stark ost efter tycke) 
Vispa ihop ägg, grädde, senap och persilja.
Smaka av med peppar. (saltet finns i kasslern)
Häll äggstanningen över osten.

Grädda mitt i ugnen i 225° tills ca 30-35 min.
(tills äggstanningen stelnat)

Servera pajen ljummen på buffé eller 
med sallad, vitlökssås >> och tex. vitlöksbröd >>
______________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar