Ett enkelt recept på en matpaj med kassler och ost - Passar både till vardag och fest :D
Går utmärkt att frysa- LÄS HÄR >>
Går utmärkt att frysa- LÄS HÄR >>
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
1,5 msk kallt vatten
Arbeta ihop pajdegen. Tryck ut i en pajfrom. Nagga.
Ställ in i kylen i 15 min.
________________________________________________
Fyllning
300 g putsad kassler
4 dl riven ost
4 ägg
3 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
3 msk hackad persilja
vitpeppar
Tärna eller strimla kasslern.
Lägg kassler och ost i pajdegen. (mild eller stark ost efter tycke)
Vispa ihop ägg, grädde, senap och persilja.
Smaka av med peppar. (saltet finns i kasslern)
Häll äggstanningen över osten.
Grädda mitt i ugnen i 225° tills ca 30-35 min.
(tills äggstanningen stelnat)
Servera pajen ljummen på buffé eller
med sallad, vitlökssås >> och tex. vitlöksbröd >>
______________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar