Vill man inte baka en hel långpanna med kärleksmums så går det bra att grädda i springform
Mitt recept på kärleksmums i långpanna hittar du HÄR >>
Steg 1, Mjölkchoklad
2 dl mjölk
1 dl strösocker
1 dl kakao
Vispa ihop mjölkchokladen i en kastrull och koka upp.
Låt svalna.
_______________________________________________
Steg 2, Smeten
1,5 dl strösocker
125 g smör
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
Vispa med elvisp ihop strösocker och smör
Rör ner äggen, ett i taget.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver
Rör ner blandningen i smeten växelvis med chokladmjölken
Grädda i smord/bröad springform
Långt ner i ugnen i 175° i ca 1 timme. Låt svalna.
_______________________________________________
Steg 3, Glasyr
50 g smör
3 dl florsocker
2 msk kallt kaffe
1,5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Kokos
Smält smöret i en kastrull. Drag kastrullen åt sidan.
Blanda ner de övriga ingredienserna.
Bred ut glasyren över den avsvalnade kakan.
Strö på valfri mängd riven kokos. Låt stelna.
_______________________________________________
______________________________________________________________________
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar