Ett riktigt topprecept på tekakor - Endast 40 minuter jäsning !!
Receptet ger 16 st tekakor - Ingår i EDITHS BÄSTA >>
(tekakorna går även att göra på enbart vetemjöl - LÄS HÄR >>)
75 g smör
Receptet ger 16 st tekakor - Ingår i EDITHS BÄSTA >>
(tekakorna går även att göra på enbart vetemjöl - LÄS HÄR >>)
75 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1,5 tsk salt
0,5 dl ljus sirap
10 dl rågsikt
ca 3 dl vetemjöl
Smält smöret. Häll i mjölken. Värm till fingervarmt = 37°
Rör ut jästen med lite degspad.
Tillsätt resten av degspadet och övriga ingredienser.
(mängden vetemjöl är lagom när degen släpper bunkens kanter)
Arbeta degen några minuter.
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 10 min.
Knåda lätt på mjölat bakbord.
Knåda lätt på mjölat bakbord.
Arbeta ut 16 tekakor. Nagga.
(Tips! Dela degen i 4 delar och varje del i 4 bitar = 16 st)
(Tips! Dela degen i 4 delar och varje del i 4 bitar = 16 st)
Låt tekakorna jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
Grädda i ugnen, strax under mitten, 250° i ca 8 min.
_______________________________________________
_______________________________________________________________________
Måste testa!
SvaraRaderaVad kul :D
Radera