onsdag 2 september 2015

Tekakor med kort jästid

Ett riktigt topprecept på tekakor - Endast 40 minuter jäsning !!
Receptet ger 16 st tekakor - Ingår i EDITHS BÄSTA >>
(tekakorna går även att göra på enbart vetemjöl - LÄS HÄR >>)

75 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1,5 tsk salt
0,5 dl ljus sirap
10 dl rågsikt
ca 3 dl vetemjöl

Smält smöret. Häll i mjölken. Värm till fingervarmt = 37°
Rör ut jästen med lite degspad.
Tillsätt resten av degspadet och övriga ingredienser.
(mängden vetemjöl är lagom när degen släpper bunkens kanter)
Arbeta degen några minuter. 
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 10 min.

Knåda lätt på mjölat bakbord.
Arbeta ut 16 tekakor. Nagga.
(Tips! Dela degen i 4 delar och varje del i 4 bitar = 16 st)
Låt tekakorna jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.

Grädda i ugnen, strax under mitten, 250° i ca 8 min.
_______________________________________________
_______________________________________________________________________

2 kommentarer: