Receptet ingår SJÄLVKLART i EDITHS BÄSTA >>
Steg 1, Köttfärslimpa
1 kg blandfärs
1 ägg
1 dl havregryn
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
0,5 msk salt
2 krm vitpeppar
0,5 dl mixad gul lök
2 msk potatismjöl
Gör så här:
Blanda ihop samtliga ingredienser (utom färsen)
Låt svälla i 10 min
Blanda ihop grynblandningen med köttfärsen
Gör fyllningen
___________________________________
Steg 2, Fyllning
2 dl champinjoner
2 pressade vitlöksklyftor
1 pkt bacon
200 g färskost
1 krm vitpeppar
Gör så här:
Putsa/skiva champinjoner
Fräs dem i smör tillsammans med vitlök
Klipp och knaperstek bacon. Häll bort fettet.
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen
Forma färsen till en limpa. Lägg den i smord form.
Gör en fördjupning. Fördela ut fyllningen, se bild!
Tryck ihop färsen så fyllningen stannar i limpan
Pensla ev. köttfärslimpan med soya (valfritt)
Tillaga mitt i ugnen i 175° i ca 45 min.
Servera med tex. kokt potatis och gräddsås >>
(Tips! Blanda gärna ner köttsaften från köttfärslimpan i såsen)
_____________________________________________________
___________________________________________________
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar