Kalljäst bröd som bakas ut på långpanna - Enklare kan det knappast bli
Receptet ingår i EDITHS BÄSTA >> (ca 20 st)
Recept
Receptet ingår i EDITHS BÄSTA >> (ca 20 st)
Recept
50 g smör
50 g jäst
6 dl kall mjölk
3 dl havregryn
2 msk strösocker
2 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
ca 10 dl vetemjöl
Steg 1, På kvällen
Smält smöret. Låt svalna.
Rör ut jästen med lite mjölk
Rör ner resten av mjölken och havregryn
Låt svälla i 10 min.
Låt svälla i 10 min.
Rör ner det avsvalnade smöret, socker och salt
Arbeta in de båda mjölsorterna
(mängden vetemjöl är lagom när degen släpper bunkens kanter)
(mängden vetemjöl är lagom när degen släpper bunkens kanter)
Plasta bunken. Ställ in i kylen under natten
____________________________________
Steg 2, På morgonen
Tryck med mjölad hand ut degen på en ugnsplåt
Låt stå i rumstemperatur i ca 20 min.
Skär degen i valfria rutor ca 20 st
Grädda mitt i ugnen i 225°i ca 20 min
Låt svalna under bakduk
____________________________________
________________________________________
Spännande med kalljäst bröd.Detta får jag allt prova nån dag.Tack så mycket.
SvaraRaderaHa en fortsatt bra tisdag //kram Barbro
Det tycker jag absolut att du ska göra Barbro, berätta gärna i så fall vad du tyckte, det skulle vara roligt :D
RaderaVilket gott bröd får nog göras fler gånger.
SvaraRaderaHar också bakat ett bröd med nyponskalsmjöl har du testat att baka med det?
Ha nu en bra helg / kram Barbro