Nutellasemifreddo mumsfilibabba! Alltså världens godaste semifreddo skulle jag vilja kalla den här halvfrysta glassiga marängtårtan med nutella i smeten. Ska ni ha gäster i helgen så bjud på den här, den är ett riktigt säkert kort kan jag lova. En nutellasemifreddo går utmärkt att göra flera dagar innan servering. Den ska stå minst 5 timmar i frysen, det är ett minimum för att den ska hinna frysa men den kan alltså stå i frysen väldigt mycket längre än så. Så perfekt när man inte vill stressa innan gästerna kommer. Jag använder alltid köpta marängbottnar, det är smidigast. Eftersom semifreddo är godast att servera halvfryst så ska den tina i rumstemperatur i ungefär 20 min.
Receptet kommer här:
Recept
3 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
2 dl nutella (+ ca 1 dl till topping)
2 marängbottnar
Gör så här:
Separera äggen
Lägg äggvitor i en bunke och äggulor i en bunke
Vispa äggvitorna med 1 msk strösocker till hårt skum
Vispa äggulorna med 1 msk strösocker tills fluffigt
Vispa i en tredje bunke vispgrädden medelhårt
Blanda försiktigt ihop allt från de tre bunkarna
Värm nutella några sekunder i micron
( nutellan blir mer lättarbetad när den är ljummen )
Ringla ner 2 dl nutella i smeten
( nutellan blir mer lättarbetad när den är ljummen )
Ringla ner 2 dl nutella i smeten
Blanda lite slarvigt så smeten blir marmorerad
Lägg en marängbotten i en springform Ø ca 24 cm
Bryt den andra marängbotten i grova bitar
Blanda ner bitarna i smeten
Häll smeten i springformen över marängbotten
Häll smeten i springformen över marängbotten
Ringla på ca 1 dl nutella på toppen
Plasta formen. Ställ i frysen i 5 timmar eller längre
___________________________________
___________________________________________
Nedan hittar du 3 till goda marängtårtor - Länk till recepten under bilderna
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar