fredag 5 augusti 2016

Pestolax med citronsås

En god och lättlagad pestolax med citronsås - Receptet ger 4 port

Steg 1, Lax
4 portionsbitar laxfiléer 125 g/st
Salt
6 msk grön pesto

Gör så här:
Salta laxfiléerna runt om. Lägg i smord ugnsform
Bred ut ca 1,5 msk pesto på varje laxfilè

Tillaga mitt i ugnen 200° i 12-15 min
(kolla med en gaffel att laxen är klar, eller med en termometer = 52°)
________________________________________
Steg 2, Citronsås
 1 msk vetemjöl
Smör
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 citron
1 dl creme fraiche 34%
Salt/vitpeppar

Gör så här:
Fräs vetemjölet i en klick smör (ca 1 msk) 
Tillsätt vattnet. Vispa slätt
Koka upp. Låt buljongtärningen smälta
Vispa ner vispgrädde/creme fraiche. Låt småputtra
Tvätta och finriv det yttersta skalet på citronen

Smaka av såsen med citronsaft (ca 0,5 dl) citronskal (ca 1 tsk)
Salta och peppra efter tycke

Servera pestolaxen med citronsåsen och kokt potatis
(Tips! Vill du få citronsåsen gul, rör ner lite gurkmeja)

__________________________________
___________________________________________


För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

2 kommentarer:

  1. Denne retten har jeg laget et par ganger, og den er så god!
    Det blir garantert en middagsrett vi kommer til å ha jevnlig.
    Vh.Anne-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt Anne-Mari att du gillade den. Tusen tack för din kommentar!

      Radera