måndag 26 september 2016

Tipsa mig!

Nu är det säsong för rotfrukter och då bland annat vitkål. I min lokala Hemköpsbutik där jag tidigare har arbetat på just frukt och gröntavdelningen, i den butiken kan man under veckan köpa vitkål, morötter och gul lök för 1 kr/kg. Säkert är det samma pris i de övriga Hemköpsbutikerna i landet också skulle jag tro. 1 kr är ju nästan gratis! Men vad hittar vi då på med vitkål? 
Själv gillar jag att råriva vitkålen och servera den till olika köttfärsrätter som järpar, köttbullar eller köttfärsbiffar. Jag är ju även tokig i min kryddade vitkålssallad som jag nämnt hur många gånger som helst här i bloggen, Klicka här för att komma till den >>
Något som också är hur gott som helst med vitkål är köttfärsrulle Recept HÄR >> Vill man inte göra degen som är i receptet så går det bra att rulla in köttfärs och vitkålsfyllningen i en smördeg istället. Grädda sedan efter anvisningarna på smördegsförpackningen.
Jag skulle gärna vilja ha lite fler idéer, tips och recept med just vitkål. Tipsa mig gärna!

2 kommentarer:

 1. Jag häller med att nu när vitkålen är som bäst finns det ju mycket gott att göra som bla kålpudding , kåldolmar. kålsoppa , köttfärssoppa med vitkål.
  Kram och ha en fortsatt bra kväll från Barbro

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kåldolmar måste jag göra någon dag. Tack för tipset!

   Radera