lördag 15 oktober 2016

After Eight cheesecake

Här kommer ett riktigt enkelt recept på en supergod cheesecake med After Eight i. Först trycker man ut en botten av digestivekex i en springform. Därefter är det bara 4 ingredienser som ska blandas ihop och fördelas över botten i formen och så in med den i frysen. Det går perfekt att förbereda after eight cheesecake en eller ett par dagar innan servering om man vill, slå bara lite plast över så att den håller sig fin. När du plockar ut den ur frysen så är den stenhård så låt tina i 20-30 min innan servering. Då får du en perfekt cheesecake :)
Receptet kommer här: 
För extra fin after eight cheesecake :
Tryck ner halva after eight när cheesecaken är halvfrusen

Recept
100 g smör
ca 18 digestivekex (250 g)
200 g after eight
5 dl vispgrädde
100 g färskost
1 msk florsocker

Gör så här:
Smält smöret. Krossa digestivekex
( Krossa kexen med mortel >> eller kavel >> eller i matberedare )
Blanda ihop. Tryck ut i en springform Ø ca 24 cm

Smält 150 g after eight i vattenbad >> 150 g = 17 plattor
Hacka resten av after eight plattorna i grova bitar

Vispa grädde toppigt. Rör ner färskost och florsocker
Blanda kraftigt ner smält och hackad after eight
Bred ut fyllningen i formen. Täck med plastfolie

 Ställ in i frysen i minst 6 timmar eller längre tex. under natten
Dekorera ev. efter en stund i frysen - Läs ovan!

___________________________________
__________________________________


För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

2 kommentarer: