Här kommer ett riktigt enkelt recept på en supergod cheesecake med After Eight i. Först trycker man ut en botten av digestivekex i en springform. Därefter är det bara 4 ingredienser som ska blandas ihop och fördelas över botten i formen och så in med den i frysen. Det går perfekt att förbereda after eight cheesecake en eller ett par dagar innan servering om man vill, slå bara lite plast över så att den håller sig fin. När du plockar ut den ur frysen så är den stenhård så låt tina i 20-30 min innan servering. Då får du en perfekt cheesecake :)
Receptet kommer här:
För extra fin after eight cheesecake :
Tryck ner halva after eight när cheesecaken är halvfrusen
Recept
100 g smör
ca 18 digestivekex (250 g)
200 g after eight
5 dl vispgrädde
100 g färskost
1 msk florsocker
Gör så här:
Smält smöret. Krossa digestivekex
( Krossa kexen med mortel >> eller kavel >> eller i matberedare )
Blanda ihop. Tryck ut i en springform Ø ca 24 cm
Smält 150 g after eight i vattenbad >> 150 g = 17 plattor
Hacka resten av after eight plattorna i grova bitar
Vispa grädde toppigt. Rör ner färskost och florsocker
Blanda kraftigt ner smält och hackad after eight
Bred ut fyllningen i formen. Täck med plastfolie
Ställ in i frysen i minst 6 timmar eller längre tex. under natten
Dekorera ev. efter en stund i frysen - Läs ovan!
___________________________________
__________________________________
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
Men åååå vad gott. Mums. Kram Anette
SvaraRaderaSuuuupergod. Jag lovar! Kramar tillbaka ♥
Radera