Nu ska ni få ett riktigt bra recept på en kladdig och god kladdkaka med kola på toppen. Med höstmörkret som vi har nu så hann jag inte vänta i 3 timmar för att min kola skulle stelna, jag fick skynda på lite medan det fortfarande var någorlunda ljust ute för att fota så kladdkakan på bilden har stått i kylen i 2,5 timme. Hade kladdkakan fått stå i kylen längre hade den stelnat mer. Det går bra att förbereda kladdkakan dagen innan servering om man vill, känns kolan väldigt hård efter tex. en natt i kylen så kan man låta den stå i rumstemperatur ett tag innan man serverar den. Vill ni tipsa era vänner om den här godingen så går det självklart bra! För er som bloggar: Låna gärna bild och recept men glöm inte att länka till källan = http://madame-edith.blogspot.se och i sociala medier tagga gärna vänner eller dela länkar från min facebooksida >>
Receptet hoppar in i Ediths Bästa >> och här kommer det:
Kladdkaka
125 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt
Blanda ner resten av ingredienserna och smöret
Grädda i smord springform Ø ca 24 cm
Mitt i ugnen i 150° i 30 min. Låt svalna
___________________________
Kola
1 dl strösocker
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 dl sirap
100 g mjölkchoklad
100 g rumsvarmt smör
Gör så här:
Värm strösocker, vispgrädde och sirap i en kastrull
Dela chokladen. Rör ner i blandningen. Låt smälta
Låt sedan sjuda tills kolan tjocknar (ca 15 min)
Drag kastrullen åt sidan. Rör ner smöret
Häll på kolan över kladdkakan
Låt stelna i kylen i 3 timmar eller längre! Tex. under natten
Servera med tex. hallon och vispad grädde eller vaniljglass
____________________________________
___________________________________
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar