Idag har jag gjort ett gäng smakrika och goda pepparkakor :) Jag gillar ju att förenkla olika saker så skurna pepparkakor är min favorit helt klart, då slipper man att kavla degen. Det är smidigt och extra smidigt blir det med färdig pepparkakskrydda i degen. (Bild på kryddan HÄR >>) Ofta innehåller recept på skurna pepparkakor mandel men jag brukar göra utan mandel för det gillar vi bäst. Vill man ha mandel i pepparkakorna så går det bra att hacka ungefär 2 dl sötmandel och blanda in i degen. Som alltid med pepparkakor så gäller det att testa sig fram vad det gäller tiden i ugnen. Tunt skurna pepparkakor behöver kortare gräddningstid och lite tjockare behöver lite längre tid.
Recept på ca 80 skurna pepparkakor kommer här:
200 g rumsvamt smör
2 dl strösocker
2 msk pepparkakskryddor
1 dl ljus sirap
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Gör så här:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar