tisdag 3 januari 2017

Kalljästa kanelbullar

Knåda ihop en deg, kavla ut, bred på fyllning. Rulla ihop. Skär i skivor och ställ sedan in i kylen med plast över. Där får bullarna ligga och sakta bli kalljästa under natten. På morgonen penslas bullarna med uppvispat ägg och toppas med pärlsocker. Sedan skjuts in i ugnen. 
Så enkelt är det att få njuta av nybakade kanelbullar till morgonkaffet (eller mjölken)
Receptet på ca 18 st nattjästa kanelbullar kommer här:
Rör först ihop fyllningen
75 g rumsvarmt smör + 0,5 dl strösocker + 1 msk kanel 

På kvällen
25 g jäst
2,5 dl kall mjölk
75 g rumsvarmt smör
1 ägg
0,5 dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
1 krm salt
6-7 dl vetemjöl
(Bullarna toppas med uppvispat ägg och pärlsocker på morgonen innan gräddning)

Gör så här:
Rör ut jästen med lite kall mjölk
Tillsätt resten av mjölken och smöret delat i bitar
Arbeta in de övriga ingredienserna
(när degen vid bearbetning släpper bunkens kanter är mjölmängden lagom)

Kavla ut degen till en rektangel
Bred på kanelfyllning. Rulla ihop. Skär i ca 18 skivor

Lägg skivorna i bakpappersklädd ugnsform eller i formar
Täck plastfolie över bullarna. Ställ i kylen under natten
_______________________________________________

På morgonen
Pensla bullarna med uppvispat ägg
Strö på pärlsocker

Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 12 min (tills önskad färg)

_________________________________
________________________________



För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar