tisdag 14 februari 2017

Buffé och marängtårta

Hej på alla ♥ dag! Hoppas att ni både har fått och kunnat ge era nära och kära lite extra omtanke idag. Presenter i form av prylar känns bara onödigt tycker jag däremot är det trevligt att umgås med lite fika eller god mat. Ni som följer mig på Instagram vet om att jag tog med mig barnen på restaurang idag, de har ju sportlov. Det händer inte så ofta när vi är så många i familjen att vi äter ute, i så fall hamnar vi oftast på McDonalds, det funkar ju men ibland kan det vara gott med något annat. Idag besökte vi istället en restaurang som hade en god buffé. Kött, fisk, potatisgratäng, stekt potatis, sallad, tacos, pizza och allt möjligt fanns det att välja på. De minsta kunde välja hamburgertallrik istället och alla blev nöjda.
När vi kom hem proppmätta efter restaurangbesöket så fixade Tilde (på bilden) och Fanny marängtårta. Marängbottnar, grädde, geléhallon, skivad banan och hackad daim var tårtan gjord av. Inköp av ingredienser och montering av tårtan gjorde de själva. Gulligt av dem.
Här ser ni den fina tårtan ovanifrån. På toppen av tårtan dekorerade de ett hjärtan format av geléhallon. Söt och väldigt god blev marängtårtan och nu är den slut. Mätta och glada önskar vi er alla en fortsatt riktigt bra dag. Stor kram!

1 kommentar: