fredag 10 februari 2017

Saftigaste sockerkakan

Vi har en hel del snö utanför huset nu och barnen är ofta ute och leker. När de är ute en längre stund så vill de gärna ta med sig varm chokladmjölk och en god kaka när de går ut. Det får ju inte vara något allt för kladdigt utan något som är enkelt att äta. Sockerkaka är perfekt. Denna gången bakade jag den saftigaste chokladsockerkaka jag vet, receptet kommer från boken Sju sorters kakor. Den sockerkakan är lite annorlunda, man gör först en chokladmjölk med mycket kakao i, när sedan smeten är klar och chokladblandningen hunnit svalna så blandar man ihop allt. 
Gräddar som vanligt och kan sedan njuta av något riktigt saftigt och gott. Receptet har jag skrivit in här på bloggen innan men gör det en gång till så ni slipper leta i arkivet. Här kommer det:

Steg 1
2 dl mjölk
1 dl strösocker
1 dl kakao

Gör så här:
Koka ihop allt under omrörning. Låt svalna
_____________________________________________
Steg 2
125 g smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
1,5 msk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Gör så här:
Vispa ihop smör och strösocker med elvisp
Rör i ägg och vaniljsocker
Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten
Blanda i chokladblandningen från steg 1

Grädda sockerkakan i smord och bröad sockerkaksform
Långt ner i ugnen i 175° i 1 timme


För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagran heter jag @madameedithblogg

1 kommentar:

  1. oh den ska jag baka till mina barn . den såg väldigt saftig och god ut TACK

    SvaraRadera