onsdag 5 januari 2011

Hallonrutor



250g smör                            
5dl strösocker                    
3 ägg + 1 äggula           
5dl vetemjöl                          
2tsk vaniljsocker              
2dl frysta hallon
½dl hackad mandel             
3msk pärlsocker                   
                                         
                             
Smält smöret, rör ner sockret, ägg+äggulan 
(ett ägg i taget) under omrörning.                                              
Tillsätt mjöl och vaniljsocker.  
Rör till en jämn smet.

Använd en bakplåtsklädd mindre långpanna.
ca 25-35cm.

Fördela hallonen över smeten.
Strö över mandel och pärlsocker.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen.
175 grader i 35-40 min.

Låt svalna innan servering.
Gott med en klick vispad grädde till.                                        
                                                 
                                               

                                                
                                                 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar