2dl rågflingor
25g smör
5+1dl vatten
50g jäst
2msk brödsirap
2tsk salt
1liter vetemjöl
Mät upp havregryn & rågflingor i en skål.
Koka upp den större mängden vatten.
Låt smöret smälta i det varma vattnet.
Häll det sedan över grynen.
Rör
Låt svalna ca 20 min.
Rör ut jästen i den mindre mängden vatten
Rör i jästblandningen, sirapen och saltet
i grynblandningen.
Arbeta in mjölet.
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
Kavla ut degen på en bakplåtspappersklädd långpanna.
Skär i rutor.
Låt jäsa på plåten under bakduk i ytterligare 30 min.
Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 30 min.
______________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
______________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
Kul att du hälsade på hos mig, å då blir jag så nyfiken att jag måste kika in hos dig....Om det är ok för dig så lägger jag till din blogg till min blogglista.
SvaraRaderaGott bröd verkar det vara
Kram Anki
Jättekul att få äran att få finnas med på din blogglista :)
RaderaTack för att du kikade in och välkommen åter!
Åh, så gott.
SvaraRaderaJag var hos vänner härom dagen och de hade också gjort något liknande. Det är ju SÅ gott med nybakat.:-) Kram Stina
Tusen takk for at du la igjen nokre ord hos meg,for då fant eg din flotte blogg og her likte eg meg:)måtte legge bloggen din på blogglista mi!
SvaraRaderaNam det såg knallgodt ut:)
Klem fra Lillian
God morgom !
SvaraRaderaSer så smarrigt ut....
och öven enkelt.
Det är så gott med hembakt bröd. Eller hur ?
Ha en fin tisdag ! Kram Sirpa
Tack så mycket för receptet. Detta ska absolut bakas.
SvaraRaderaHa en bra kväll!
Kram Linda
Havre och råg ihop, det gillar jag. Ska nog baka detta brödet.
SvaraRaderaGott nytt år till dig också :)