lördag 24 november 2012

Julmuffins med kanel och apelsin

Julmuffins med kanel och apelsin

50 g smör
2 ägg
2 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
½ dl saft från en apelsin
Rivet skal från en apelsin
2 dl vaniljyoggi

Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kanel. Rör ner i äggsmeten.
Blanda ner det smälta smöret.

Blanda förskitigt ner apelsinsaft, apelsinskal och vaniljyoggi
Fördela smeten i 12 st stora muffinsformar.
(använd muffinsplåt för bäst resultat)

Grädda längst ner i ugnen i 175° i 25 min

10 kommentarer:

  1. åh dessa skulle ja älska,är galen i apelsin i bakverk..mmm så gott och med kanel,så juligt.smaskens

    SvaraRadera
  2. De där kanske man ska ta och prova lite längre fram. Jag har ju tyvärr en make som inte gillar apelsin i mat och bak men det brukar gå i ändå. Han är en sån godisråtta.
    Här hemma har det varit macarons bak. Smak av pepparkaka och karamell blev det. Sen två plåtar små saffranssemlor som ska var istället för tårta imorgon på kalaset.

    Kram Teres

    SvaraRadera
  3. Känner doften av dem
    Ser väldigt gott ut
    Ha en skn kväll

    SvaraRadera
  4. Å så goda de ser ut!
    Fin detaljbilder här nedan, blev det någon stjärna av pinnar?:)

    Ha det gott!

    Kram Sofi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, jag knåpade ihop en. Den blev lite större än jag tänkt från början men väldigt fin ändå :)

      Kram!

      Radera
  5. Huva så mumsig den ser ut! Ja, jag längtar efter vintern. Den får komma till advent tycker jag.
    /mia

    SvaraRadera
  6. Vilka fina muffins och kanel och apelsin doftar gott!

    SvaraRadera
  7. Mmmm känner lukten ända hit .Tack söta för receptet.Ska provas.Ha en skön söndag fina du .Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  8. Det lät gott, måste jag testa.
    Kram

    SvaraRadera