Recept
1,5 liter rågsikt
4 tsk bakpulver
2 tsk salt
5 dl filmjölk
1,5 dl sirap
Gör så här:
Blanda rågsikt, bakpulver och salt
(Jag brukar köra degen i bakmaskin men det funkar för hand också)
Tillsätt filmjölk och sirap
Knåda tills degen är ganska hård och kompakt
men fortfarande lite kletig.
Gör små bollar av degen
Gör bollarna lite mindre än en tennisboll i storleken
Gör bollarna lite mindre än en tennisboll i storleken
Arbeta ut bollarna på mjölat bakbord
Använd först händerna för att få en rund form
Kavla sedan tills tjocklek som en pannkaka
Grädda strax över medelvärme i torr stekpanna
När brödet bubblat lite grann vänder du det och
gräddar på andra sidan också
totalt ca 1,5 - 2 min.
(Det blir ca 25 bröd lite beroende på storleken på stekpannan)
_______________________________________________________
_______________________________________________________
HUR JAG GRÄDDAR TUNNBRÖD I UGN HITTAR DU HÄR >>
Fler recept på bakpulverbröd hittar du HÄR >>
Fler brödrecept i kategorin övrigt hittar du HÄR >>
______________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
För fler enkla recept - följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
men å så gott!! tack för att du delar med dig av alla smarriga recept.
SvaraRaderaVa goda de ser ut! Jag köpte tacobröd idag, man kanske skulle provat ditt recept istället :) Vi har en tradition att varje år baka hårt tunnbröd till julafton. Blir himla gott och är ett måste för mig på julbordet. Ha de gott! Kram
SvaraRaderaVisst funkar det bra till tacos :) Tycker faktiskt att tunnbrödet håller ihop bättre än vanligt tacobröd. Detsamma till dig, kram!
RaderaTack snälla för receptet. Bör bröden ätas direkt eller går det att spara? Kram Anette
SvaraRaderaDet går bra att frysa dem. Eftersom de är så tunna så tinar dem väldigt snabbt. Frys in dem i plastpåsar och låt dem även tina i plastpåsen så att de håller sig mjuka.
RaderaLycka till, kram!
TACK för titten hos mej o tack för receptet!...kul att följa en ny blogg för mej:).kram Gunilla
SvaraRaderaDet här vill jag verkligen prova. Ser o låter så gott !!! Underbara recept du bjuder på!
SvaraRaderaStora kramen från mej.
Åh..jag älskar mjukt tunnbröd...med hemmagjort smör...mums
SvaraRaderasynd bara att jag inte bakar...brukar köpa hemmagjort bröd på marknader eller i affär förstås (men det är ju inte samma sak,:))
Kram Bia
Ja, visst är det gott. Recept på hemgjort smör kommer i morgondagens inlägg :)
RaderaKram!
Åå vilket härligt recept måste provas pronto :)
SvaraRaderaVilken härlig blogg du har,hit kommer jag gärna igen.
Kram Thess
Oh, vilket bra recept TACK!
SvaraRaderaDet kommer jag verkligen att prova fast tror det får bli i mellandagarna ;)
Önskar dig en fortsatt fin vecka och ta det lugnt i julstressen!
Kram Marie
Ser ut å smaka gudomligt gott. Stor kram <3
SvaraRaderaSer gott ut ...tack för du delar med dig av receptet
SvaraRaderakram Rosa
Tack för receptet! Det var "100 år sen" jag bkade tunnbröd i stekpannan och eceptet har jag inte kvar. Men nu ska jag baka! Du har många härliga recept i din fina blogg!
SvaraRaderaHa det fint!
Kram Eva
Oj, så mycket felstavat!
SvaraRaderaHej Madeleine. Jag har funderat förut på att göra tunnbröd men inte gjort några då jag fått för mig att det är struligt. Men ditt recept verkar ju enkelt. Så nu ska jag prova ;)
SvaraRadera/mia
Wow..Vad det ser gott ut och bilderna så inbjudande. Kramar. Anna
SvaraRaderaÅ så gott det ser ut!
SvaraRaderaMåste prövas:)
Kram Sofi
Åhh, sambon älskar tunnbröd så detta ska absolut testas!
SvaraRaderaSåg ditt fina reportage i Expressen Leva och Bo! Ni bor så fint!
Kramen!
hej.
SvaraRaderaHur får man det att bli hårt.
Kramis
Nu har jag gjort dina tunnbröd.
SvaraRaderaSå goda som de blev.
Så nu har jag lagrat det receptet.
Hej och tack från Norge.
Synnöve.
Vad kul med en hälsning från Norge :D Roligt att läsa att de blev bra!
Radera