Rör ihop degen på kvällen och njut av nybakat frukostbröd nästa morgon! (15 st)
25 g jäst
4 dl vatten
1 dl mjölk
1 msk strösocker
1,5 tsk salt
5 dl vetemjöl
4,5 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
På kvällen gör du degen:
Lös upp jästen i 1 dl vatten.
Häll i resten av vattnet och mjölken.
Häll i saltet, sockret och de tre mjölsorterna.
Arbeta ihop degen.
(degen ska vara lite kladdig)
Täck över bunken med plastfolie.
Låt vila i rumstemperatur i 30 min.
Låt sedan jäsa över natten i kylskåp.
På morgonen bakar du ut brödet:
Mjöla bakbordet och tryck ut degen ca 2 cm tjockt.
Skär degen i bitar ca 15 st.
Lägg bitarna med den mjöliga sidan uppåt
på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen 225 grader ca 15 min.
______________________________________________________
________________________________________________________________________________
Tack för receptet ska ladda en deg ikväll : ) kram Sofia
SvaraRaderaTack så hjärtligt för detta Receptet & urläcker bild :)
SvaraRaderaHa en fin kväll/Kramar Annmi
Kul att höra ifrån dej igen;)).....och det där brödet ser bara såå gott ut!!
SvaraRaderaHoppas ni också har sommarvärme och sol ;)
Kram bia
Tack för receptet. Nu blev jag riktigt sugen på att baka.
SvaraRaderaMå så gott
Kram Karin
Sådana recept är alltid bra att ha, jag spar ditt och ska försöka göra till helgen, det är så mysigt!
SvaraRaderaAgneta kram
Mums det är så gott med nybakat.....Kram Anette
SvaraRaderaTack för kommentaren hos mig.
SvaraRaderaDet här ser ut som en trevlig blogg och jag återkommer gärna.
Tack för receptet, för jag måste testa det :-).
Yes she is back ;)
SvaraRaderaHej, hittade precis din blogg och detta recept blev jag riktigt sugen på! Tänkte baka det tills på fredag morgon men är sugen på att göra en limpa istället för flera frallor. Funkar det lika bra och hur gör jag lättast i sådana fall? :) Kram
SvaraRaderaJag har faktiskt aldrig gjort detta brödet som limpa, skulle jag inte gjort frallor av degen så skulle istället tryckt ut den på en långpanna. Tid och eventuellt temperaturen kan ju då behöva justeras lite.
RaderaHör gärna av dig om du testar att göra brödet som limpa, skulle vara intressant för både mig och mina läsare att höra hur det blev.
Kram!