torsdag 8 augusti 2013

Räkrulle - Festmat

  

En riktigt god räkrulle som passar bra som festmat!
Skär den i 10 bitar och beräkna ca 2 bitar/person 

Degen:
       125 g smör (smält)
2,5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
1 krm salt
4 ägg

(Till degen använder du en handvisp och till fyllningen en elvisp)
Vispa ihop allt utom äggen.
Koka ihop snabbt till en tjock deg.
Låt svalna.

Vispa ner ett ägg i taget.
Grädda på bakplåtsklädd långpanna.
(Obs! öppna inte ugnsluckan under gräddningen.)
175 grader i 15 min.
Låt svalna!

Fyllningen:
 2 dl grädde
1 dl majonäs
1 dl hackad dill
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
                        0,5 liter räkor (gärna handskalade)
   1 burk tonfisk
                     4 ägg (kokta och hackade)
                                     2 dl gröna ärtor (upptinade om du använder frusna)

Vispa grädden och vispa därefter ner majonäs,
dill, tonfisk och kryddorna.
Rör ner räkor, äggen och ärtorna.

Bred ut fyllningen på "pannkakan".
Rulla ihop som en rulltårta.
Förvaras i kylen och skärs upp i skivor innan servering.

"Gott med en grönsallad med ringlad olivolja över och lite bröd till.
Vill du ha den krämigare kan du dekorera med en klick majonäs och en dillkvist!"

Tips! Fyllningen passar bra att använda till bakad potatis också.
_________________________________________________________________________________
Fler recept med skaldjur hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>

3 kommentarer:

  1. mmm Så gott det ser ut
    Måste testas

    SvaraRadera
  2. Mums vad gott det ser ut!! Måste genast skriva av receptet :-) Tack för att du delar med dig! Kramis Paula

    SvaraRadera
  3. oj oj vad det ser gott ut....Ha en fortsatt bra dag. Kram Anette

    SvaraRadera