25 g jäst
3 dl mjölk
50 g smör (rumsvarmt)
1 tsk salt
1 tsk socker
8 dl vetemjöl
"Penslas med ägg och dekoreras med vallmofrön"
På kvällen:
Rör ut jästen i den kalla mjölken.
Tillsätt därefter de övriga ingredienserna.
Arbeta ihop till en deg.
Forma till 8 bullar.
Lägg bullarna på bakplåtsklädd plåt.
Täck plastfolie över plåten.
Förvara i kylskåp över natten.
På morgonen:
Pensla bullarna med uppvispat ägg och
strö över vallmofrön.
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 15 minuter.
Låt vila lite innan serevering.
Låt vila lite innan serevering.
______________________________________________________
Fler recept på frallor hittar du HÄR
Fler recept på kalljäst bröd hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
Fler recept på frallor hittar du HÄR
Fler recept på kalljäst bröd hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
tack för receptet!!!
SvaraRaderaOch du har ju så fint kök;))
Hoppas allt är bra med dej;)
Kram bia
Tack snälla för alla goa och underbara recept .Underbart kök du har .Ha en skön tisdag här blir det kalas .Ha det gött Kramar Rita ♥
SvaraRaderaTack för att du delar med dig av alla smaskiga recept! :)
SvaraRaderaSkön kväll!
kram Jenny
Mmm, vad gott det är med nybakat bröd på morgonen! Kram!
SvaraRaderaTACK för receptet gahhh vad gott : ) Kalljästa är perfekt : ) kram Sofia
SvaraRaderaTack för alla kommentarer det är sååå roligt att få små hälsningar från er alla!
SvaraRaderaMmmmm dom här gjorde jag till frukosten idag.
SvaraRaderaEnkelt och supersmarrigt , första gången som jag bakade "kalljäst" bröd och jag lovar dej det var inte den sista.
Detta kommer jag göra många , många gånger.
Tack för alla goda recept som du delar med dej !!!
Hälsningar Catarina A