söndag 18 augusti 2013

Ricecrispiestårta - Marängtårta med Ricekrispies

Ricekrispiestårta är så supergott - Ett säkert kort på kalaset
Marängbotten och krämen kan du förbereda dagen innan du lägger ihop tårtan
OBS! Läs igenom hela receptet innan du börjar

Steg 1, Marängbotten
3 äggvitor
2,25 dl strösocker
3 droppar ättiksprit
2,5 dl ricekrispies
                                    
Gör så här:
Vispa äggvitor, strösocker, ättiksprit tjockt
När det går vända bunken upp och ned utan att marängen trillar ut är det klart
Blanda försiktigt ned ricekrispies
Bred ut marängen på pappersklädd långpanna
Grädda mitt i ugnen i 125° i 1 timme

Marängen kan gräddas dagen innan tårtan läggs ihop
Förvara den tex. i en kall ugn

_____________________________________________________
Steg 2, Smörkrämen

Gör helst krämen dagen innan du lägger ihop tårtan
Recept på ägg och smörkräm hittar du HÄR >>

__________________________________________________________
1 timme innan servering läggs tårtan ihop

Vispa upp 5 dl grädde

Dela marängen på mitten. Lägg en halva på tårtfat
Bred på ägg och smörkräm
Över krämen breder du ut 2 dl vispad grädde

Lägg på nästa maränghalva. Bred på 3 dl vispad grädde
Dekorera med choklad, flagad mandel 
vindruvor eller färska bär

_______________________________________________________
Fler recept på marängtårta hittar du HÄR >>
________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>



För fler goda recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

3 kommentarer:

  1. Precis det här receptet på tårta som jag letat efter, tack!
    En fråga, blir marängen åt det sega hållet eller krispig? :) Vill gärna ha den lite seg!
    Tack på förhand!

    SvaraRadera
  2. Åh så gott! Hur många personer räcker tårtan till ungefär?
    Lossnar marängen lätt från bakplåtspappret?
    Tacksam för svar, funderar på att göra denna till helgen! :)

    SvaraRadera