torsdag 1 augusti 2013

Mjuk päronkaka


Mjuk päronkaka - Lättbakat

3 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
                75 g smör, rumstempererat
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 st mogna päron
(skalade och skurna i bitar)
Kanel och Strösocker

Blanda mjöl, socker och bakpulver.
Arbeta in smöret i mjölblandningen.
Tillsätt mjölken och ägget.
Rör ihop till en smet.

Häll smeten i en smord springform med avtagbara kanter.
Blanda runt päronbitarna i lite kanel blandat med strösocker.
Strö därefter ut päronbitarna över smeten.

Grädda mitt i ugnen 200° i 30 min.

Servera med en god vaniljsås!
______________________________________________________
Fler recept på mjuka kakor hittar du HÄR
_______________________________________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>

10 kommentarer:

  1. Låter så somligt och gott. Duktig du e ❤Härligt att du är tillbaka på bloggen ! Ha en skön kväll ! Kram Rita ❤

    SvaraRadera
  2. Mmmm så gott. Det ska jag testa.

    Kramen

    SvaraRadera
  3. Gott med päron i kakan istället för
    äpple, snart är våra päron mogna. Då
    kan jag göra din kaka.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  4. Låter riktigt gottit & så fin bild/Kramar Annmi

    SvaraRadera
  5. Kul att du är tillbaka! Kakan ser jättegod ut ;) kram Suss

    SvaraRadera
  6. Jag håller med Suss, kul att du är tillbaka. Kram Anette

    SvaraRadera
  7. så god den ser ut.
    Ha en fin dag.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  8. Kul att träffa dig igen :) Mm det är riktigt gott med päronkaka, så det receptet ska så klart testas. Kram Aanna

    SvaraRadera