100 g smör
1 ägg
1,5 dl strösocker
0,5 dl vatten
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner smöret och vattnet i smeten.
Rör sist i vetemjölet och vaniljsockret.
Häll smeten i en smord och bröad springform. (Ø 25 cm)
Grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 20 min.
(låt kakan svalna lite)
(låt kakan svalna lite)
Strö över ca 3 dl blåbär över kakan.
(bäst blir den med färska blåbär men upptinade frusna blåbär funkar också)
Pudra över rikligt med florsocker.
Servera med en klick vispad grädde!
___________________________________________________
Fler recept på mjuka kakor hittar du HÄR
Fler recept med bär hittar du HÄR
______________________________________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>
___________________________________________________
Fler recept på mjuka kakor hittar du HÄR
Fler recept med bär hittar du HÄR
______________________________________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>
Hej! Jösses så gott det ser ut;) Tack för en fin kommentar på min blogg idag. Uppskattas. Kul att hitta hit! Kram / Petra
SvaraRadera