4 dl vatten (+ 4 dl vatten)
2 dl fiberhavregryn
0,5 dl krossade linfrön
1 dl kokosflingor
1 msk matolja
1 banan (mosad)
2 tsk salt
50 g jäst
4 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl special
_________________________________________________
Koka rågkross och 4 dl vatten i 10 min.
(när det kokat klart, häll över det i en bakbunke)
Tillsätt havregryn, linfrön, kokos, matolja, banan och salt.
(när det kokat klart, häll över det i en bakbunke)
Tillsätt havregryn, linfrön, kokos, matolja, banan och salt.
Rör i 4 dl kallt vatten.
(blandningen ska vara fingervarm = 37 grader)
Smula ner jästen i blandningen.
Rör
Arbeta in de båda mjölsorterna.
(degen ska vara kladdig)
Låt jäsa under bakduk i 30 min.
Tryck ut degen på en bakplåtsklädd långpanna.
(använd mjölad hand)
Skåra rutor i brödet.
Låt jäsa under bakduk i 30 min.
(innan gräddning kan du pensla brödet med vatten och strö över lite fiberhavregryn)
Grädda mitt i ugnen 225 grader i 20 min.
Ser fiktigt gott ut ! :)
SvaraRaderaKansle skulle jag kunna göra det gill helgen:)
Här du nått gott recept till Äppelkaka på långpannan? Kanske med smuldeg uppe på?
Jag ska baka till jobbet. Eller tänkte det och då är det ju lätt att göra på långpannan....
Mås å gott ! Ha en fin kväll !
Så fina bilder .
Kram från Mig
Oj, det där ser både gott och nyttigt ut :) Måste prova. Kram
SvaraRaderaJag testade receptet och det blev bra!
SvaraRaderaTitta in min blogg så får du se bild!
nattstad.se/linnpeterson