fredag 20 september 2013

Recept - Banankaka

Recept - Banankaka

50 g smör
 3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
                                      2 bananer (mosas, använd gärna prickiga baner)

Smält smöret.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
Rör ner smöret och mjölken i äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver och kanel.
Rör ner mjölblandningen i smeten.
Blanda försiktigt ner de mosade bananerna.

Grädda kakan i en smord och bröad sockerkaksform.
Mitt i ugnen 175 grader i ca 40 min.

(kolla med en provsticka om kakan är klar,
använder man en avlång form som jag gjort så krävs lite längre gräddningstid.)

Vill du istället baka bananmuffins så hittar du det HÄR >>
__________________________________________________
Fler recept på mjuka kakor hittar du HÄR
__________________________________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>

7 kommentarer:

  1. Åh vad gott det lät med banankaka.Önskar dej en skön och underbar fredag fina du .Kramar Rita

    SvaraRadera
  2. Låter himla gott med banankaka och du har så många bra recept och fina bilder!
    Ha en superfin fredag!
    Kram viktoria

    SvaraRadera
  3. Jag är inte så glad för banan i kaka, men det finns ju andra i familjen som är det :) Jag håller tillgodo med dina fina bilder :) Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Men åh vilka bra recept du servar med! TACK! /Agneta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och tack för att du kikar in hos mig :) Banankakan är verkligen jättegod, svårt att få den snygg på bild men jag kan garantera att detta är ett riktigt bra recept. Saftig och god, ett perfekt sätt att ta till vara på väl mogna bananer. Och gillar man inte kanel så är det bara att hoppa över den, det blir också gott :)

      Radera
  5. Såg nu att det var ett äldre recept jag hamnat in på via en länk i annan blogg. Så jag får ju skriva lite här också så att chansen finns att du läser... =0)
    Jag har kikat runt nu och tagit hand om några av dina fina recept. Och jag lär återkomma, det kan du vara säker på. Tack för trevlig läsning!! Och inspiration i mängder!
    Ha en skön helg!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla för båda dina kommentarer :D Då hoppas jag att vi ses snart igen, kram!

      Radera