torsdag 26 september 2013

Krämig skaldjurspaj

Detta är en fantastiskt god och krämig skaldjurspaj.
Bäst blir pajen om du gräddar och serverar den i en pajform med fasta kanter.
(använder du en springform som jag har på bilden så spricker gärna kanten isär)
Men smaken blir ju så klart lika god vilken form du än väljer.

           150 g rumsvarmt smör
2,5 dl vetemjöl
        1,5 dl riven lagrad ost

Arbeta ihop smör, vetemjöl och ost till en pajdeg.
Tryck ut degen i en pajform.
Förvara i kylskåp ca 30 min.
______________________________________________________
Fyllning:
  1 dl räkor i lake 
   1 dl kräftstjärtar i lake 
                         sparris (i bitar, konserv, ca 1 dl)
       5 kokta ägg (hackas)
               3 dl creme fraiche (34 % fetthalt)
         0,5 dl dill (hackas)
   1 krm vitpeppar
          3 dl lagrad ost (riven)


Låt räkor, kräftstjärtar och sparris rinna av i ett durkslag.

Blanda ihop creme fraiche, dill och vitpeppar.
Rör därefter ner räkor, kräftstjärtar, sparris och ägg.
Blanda i 2 dl riven ost.

Häll fyllningen i pajskalet.
Strö över resten av den rivna osten.

Grädda mitt i ugnen 200 grader i 30 min.
Låt pajen vila lite innan servering.
Servera med en bit bröd och en god sallad.

Pajen är även god kall, perfekt att använda som picknickmat!
_________________________________________________________________________________
Fler recept på matpajer hittar du HÄR >>
Fler recept med skaldjur hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>

15 kommentarer:

  1. Gott!!! Du dukar alltid upp så fina bilder och goda recept :)) Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Håller med Anna !
    Så härliga bilder o h låter Gott !
    Får nog bli till helgen.
    En av dom maträtten som ska serveras :)

    Tack för all Inspiration som du delar med dig !
    En fin kväll och helg önskar jag dig !

    Kramen

    SvaraRadera
  3. Super smarrigt .Du är så himla duktig på att duka upp fint och underbara recept.Kram Rita

    SvaraRadera
  4. Låter & ser sååå gott ut!
    /Kram

    SvaraRadera
  5. Oj, vad gott det låter och ser ut, gör ofta en kall räk/skaldjurspaj men har aldrig gjort någon varm så det får jag prova någon dag framöver. Får fundera på vad jag ska stoppa i istället för äggen bara. Ha det bra Karin

    SvaraRadera
  6. Jag smäller av! Går på 5:2 och har en fastedag idag,
    får äta din paj med ögonen. Ser så gott ut.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  7. på denna bloggen fanns det mycket gott
    Återkommer : )

    SvaraRadera
  8. Jag har ju lovat mig själv att inte klicka in hos dig på mina halvefastedag, men inte kan jag låta bli det och nu sitter jag här och suktar! Både ser och låter underbart gott!
    Vill ha... vill ha...
    Kram M.E

    SvaraRadera
  9. Den låter riktigt god, det får vi prova :)

    <3 Jennie

    SvaraRadera
  10. Så mkt gott du delar med dig av till oss andra! Hoppas ni alla är friska igen!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  11. Jag fick en fråga på min mail om vilken ost jag gillar bäst, i denna pajen har jag använt Allerums långlagrade prästost. Den är jättegod att använda i både pajdegen och pajfyllningen.

    SvaraRadera
  12. Men gu så gott det både ser ut och låter! Kram och ha en jätteskön helg!

    SvaraRadera
  13. Ännu ett recept vi lägger i vår sparamapp, låter helt och hållet som det är i våra smaker!
    Tack!

    SvaraRadera
  14. Vilken pangrecept!! Trevlig helg kramen Fia

    SvaraRadera
  15. For hottest news yoս hɑve to visit ԝorld-wide-web and on webb I found thiѕ site as a mߋst excellent site fօr newest updates.


    Μy web ρage ... games

    SvaraRadera