onsdag 16 oktober 2013

Havretosca - Lättbakat

Receptet på havretosca är uppdaterat med ny bild

KLICKA HÄR >>

Smet:
150 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Toscasmet:
150 g smör
2 dl strösocker
6 msk sirap
3 dl havregyn

Blanda ihop ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm under omrörning tills smöret smält.
__________________________________________
Smeten:
Smält smöret.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
Rör sist i det smälta smöret och mjölken.

Häll ut smeten på pappersklädd djup ugnsplåt. Ca 35X42 cm.
Grädda mitt i ugnen 175° i 20 min.

Tag ut plåten och bred ut toscasmeten över kakan
Ställ in kakan i ugnen igen.
Grädda i 175° i 10 min.

Skär kakan i rutor.
_________________________________________________________
Fler recept på mjuka kakor hittar du HÄR
________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>

5 kommentarer:

  1. Tosca är riktigt gott och tur att det finns räddande sirapsänglar! :)

    SvaraRadera
  2. Vad gott det lät med havretosca på kakan!!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Bakade den här igår kväll och bjöd Ursvikens kyrkokör på den idag.
    Kakan var jättegod och jag fick lova att göra den igen. 🙂
    Den gick snabbt att baka och räckte till många!

    SvaraRadera