Sega och goda kolasnittar med ringlad choklad - Lättbakat
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 msk sirap
50 g mjölkchoklad
Vispa med elvisp ihop smör och strösocker.
Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver
och rör ner det i smörblandningen.
Rör därefter ner sirapen.
Arbeta ihop till en deg.
Dela degen i tre bitar och rulla ut till fingertjocka längder.
Platta till längderna lite med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen i 175° i 10 min.
Smält mjölkchokladen i vattenbad.
Ringla den smälta chokladen över kakorna.
När chokladen stelnat skär du kakan i snittar.
_____________________________________________________
_____________________________________________________
Så mycket fina recept du alltid bjuder på....var hittar du alla eller använder du egen fantasi ???
SvaraRaderaHa en fin kväll.....här blåser det kuling och regnar, burr!!!
Kram bia
Det är lite olika, jag började samla recept redan när jag gick på gymnasiet. Sista året på min utbildning läste jag med inriktning på bak och matlagning. Tex fyriskakan och långpannebrödet med havregryn och rågflingor har jag tagit med mig därifrån. Efter gymnasiet började jag jobba som avdelningsansvarig i en livsmedelsbutik, vilket innebär att man måste ligga steget före kunderna när det gäller att ha rätt varor hemma i butiken. Recept, bak och matlagningen blev då något som jag behövde kunskap om i mitt arbete. Under den tiden bakade jag inte så mycket själv men höll koll på vad andra bakade ;)
RaderaNär barnen kom började jag allt mer att experimentera i köket, att jag började baka det mesta av vårt bröd själv berodde från början på att jag ville få ner matkostnaderna för att kunna dryga ut föräldraledigheten. Men efter ett tag blev vi vana vid nybakat och insåg då att butikernas bröd faktiskt var ganska trist. Så bröd kommer jag nog alltid att fortsätta att baka även när barnen vuxit upp och blivit stora.
Vad det gäller just recept på bröd tex så händer det ofta att jag hittar ett recept som jag gillar men som jag kanske vill ändra lite på. Jag är inte så förtjust i brödkryddor tex så dem plockar jag oftast bort. Står det socker i receptet kanske jag byter ut det mot honung istället, är det mycket vetemjöl kanske jag lägger i lite mer grovt mjöl. Står det havregryn kanske jag byter det mot dinkelflingor för det kanske är det som jag har hemma just då. Vill jag ha brödet som frukostbröd väljer jag kanske att kalljäsa degen istället, lite så kan det gå till när jag kommer fram till recepten. Men en del är ju gamla godingar som jag gjort massor av gånger och dem ändrar jag ju så klart ingenting på. Mjukt tunnbröd är ett sådant recept!
Kram!
mums mums mums : ) kram Sofia
SvaraRaderaKolasnitt har jag gjort innan men de såg ju betydligt lyxigare ut med choklad på, det får jag göra nästa gång. Törs knappt titta in på din blogg för allt gott :) Ha det bra Karin
SvaraRaderaKolasnittar är en favorit här!! Kanske med choklad på nästa gång :) Kram Anna
SvaraRaderaNu började jag genast fundera på vad jag har i skafferiet....Hmmm..Joodå, allt finns till dessa kakor..
SvaraRaderaNu blir det snart kakbak ;-))
Tack för ännu ett smarrigt recept!
Kram o ha en bra dag!
Åsa.
Mums! Kolakakor kan ju vara bland de godaste bland kakor. Och inte blir det sämre med lite choklad på!
SvaraRadera