tisdag 1 oktober 2013

Nyttigt bröd - Lantbrödsfrallor med rågflingor på toppen

Nyttiga och goda frallor med mörkt lantbrödsmjöl och rågflingor på toppen. GI-recept
Första gången jag bjöd familjen på GI-frallorna så åt min 5-åring fyra stycken! Detta recept ger 16 st bullar

50 g jäst
5 dl vatten
0,5 dl matolja
2 tsk salt
1 msk honung
1 dl rågkross
                    10-11 dl mörkt lantbrödsmjöl (+ lite till utbaket)
Toppas med Rågflingor

            Varm vatten och olja till fingervarmt (=37 grader)
Rör ut jästen med lite av vattnet/oljan.

Tillsätt resten av vattenblandningen.
Rör ner salt, honung och rågkross.
Arbeta in lantbrödsmjölet.
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Knåda.
(tillsätt mer mjöl om det behövs) Forma degen till 16 bullar.

Låt bullarna jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
Pensla med vatten och strö över rågflingor.

Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 20 min.
______________________________________________________
Fler recept på frallor hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>

14 kommentarer:

  1. Åh va gott med frallor....tack för receptet.....matbröd brukar jag baka;))
    Krama bia

    SvaraRadera
  2. Å vad gott med frallor .Önskar dej en skön tisdag .Kram Rita

    SvaraRadera
  3. Oj, vilken fin blogg du har! Kul att ha hittat hit :)

    SvaraRadera
  4. Åh tack för det:) Så gott! Mysig blogg du har:) Kramen

    SvaraRadera
  5. Så gott! Jag älskar nybakta frallor! Å så fin blogg du har.

    Tack snälla du! Blir så glad för fina ord om mina målningar :)

    Ha härliga första dagar i oktober <3 Jennie

    SvaraRadera
  6. Jaa du har en mysig,fina foton och goa recept...blogg :))) Kram Anna

    SvaraRadera
  7. Hej, vad kul att du hittat till mig!
    Jag har suttit här och läst en stund nu och nu är jag superhungrig! Eller i alla fall sugen.... :) Gud så mycket gott!
    Och vilket underbart hus! Väldigt vackert!
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Ja det gör ju 50% av hela köpet :) Det där ser ut som riktigt goda frallor. Man borde ta sig mer tid att baka.
    Kram Annika

    SvaraRadera
  9. Gott gott! Mysigt namn du har - min dotter heter Edith!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gulligt! Jag gillar "Edith" därför fick bloggen heta det :)

      Radera
  10. De där ser väldigt goda ut, får testa att baka dem med glutenfritt mjöl :-).

    Så många fina bilder och bra recept du har här, ska kika vidare :-).
    /Jennifer

    SvaraRadera
  11. God morgon!
    Ännu ett härligt recept från dig! Hur hinner du med?!!
    Önskar dig en fin onsdag!
    Kram Anna i Skåne

    SvaraRadera
  12. Tack för tips
    Dessa måste jag testa

    SvaraRadera
  13. Really when someone doesn't know then its up to other viewers that they will help, so here it happens.


    Also visit my webpage - pes manager trainer

    SvaraRadera