Nyttiga och goda frallor med mörkt lantbrödsmjöl och rågflingor på toppen. GI-recept
Första gången jag bjöd familjen på GI-frallorna så åt min 5-åring fyra stycken! Detta recept ger 16 st bullar
Första gången jag bjöd familjen på GI-frallorna så åt min 5-åring fyra stycken! Detta recept ger 16 st bullar
50 g jäst
5 dl vatten
0,5 dl matolja
2 tsk salt
1 msk honung
1 dl rågkross
10-11 dl mörkt lantbrödsmjöl (+ lite till utbaket)
Toppas med Rågflingor
Toppas med Rågflingor
Varm vatten och olja till fingervarmt (=37 grader)
Rör ut jästen med lite av vattnet/oljan.
Tillsätt resten av vattenblandningen.
Rör ner salt, honung och rågkross.
Arbeta in lantbrödsmjölet.
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Knåda.
(tillsätt mer mjöl om det behövs) Forma degen till 16 bullar.
Låt bullarna jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
Pensla med vatten och strö över rågflingor.
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 20 min.
______________________________________________________
Fler recept på frallor hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
______________________________________________________
Fler recept på frallor hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
Åh va gott med frallor....tack för receptet.....matbröd brukar jag baka;))
SvaraRaderaKrama bia
Å vad gott med frallor .Önskar dej en skön tisdag .Kram Rita
SvaraRaderaOj, vilken fin blogg du har! Kul att ha hittat hit :)
SvaraRaderaÅh tack för det:) Så gott! Mysig blogg du har:) Kramen
SvaraRaderaSå gott! Jag älskar nybakta frallor! Å så fin blogg du har.
SvaraRaderaTack snälla du! Blir så glad för fina ord om mina målningar :)
Ha härliga första dagar i oktober <3 Jennie
Jaa du har en mysig,fina foton och goa recept...blogg :))) Kram Anna
SvaraRaderaHej, vad kul att du hittat till mig!
SvaraRaderaJag har suttit här och läst en stund nu och nu är jag superhungrig! Eller i alla fall sugen.... :) Gud så mycket gott!
Och vilket underbart hus! Väldigt vackert!
Kram!
Ja det gör ju 50% av hela köpet :) Det där ser ut som riktigt goda frallor. Man borde ta sig mer tid att baka.
SvaraRaderaKram Annika
Gott gott! Mysigt namn du har - min dotter heter Edith!
SvaraRaderaGulligt! Jag gillar "Edith" därför fick bloggen heta det :)
RaderaDe där ser väldigt goda ut, får testa att baka dem med glutenfritt mjöl :-).
SvaraRaderaSå många fina bilder och bra recept du har här, ska kika vidare :-).
/Jennifer
God morgon!
SvaraRaderaÄnnu ett härligt recept från dig! Hur hinner du med?!!
Önskar dig en fin onsdag!
Kram Anna i Skåne
Tack för tips
SvaraRaderaDessa måste jag testa
Really when someone doesn't know then its up to other viewers that they will help, so here it happens.
SvaraRaderaAlso visit my webpage - pes manager trainer