onsdag 22 januari 2014

Darrar och får lite smått ångerst

På bilden är Ludwig 1 mån gammal (och inte alls glad), i Maj i år fyller han 2 år

Nu har vi fått precis som vi önskade, Ludwig har blivit erbjuden förskoleplats på förskolan som var vårt första alternativ. När jag öppnade kuvertet och läste brevet blev jag jätteglad!! Men nu några timmar senare sitter jag här med ångerst. Mammas lille pojke, kan det verkligen vara dags för honom att ge sig in i förskolans värld?? Och detta pga av att jag är egoistisk och vill förverkliga mina drömmar, jag planerar ju att starta företag.. kanske kan jag fixa företagandet med Ludwig hemma? Eller kanske inte.. Vill men vill inte.. känner mig helt förvirrad med mina tankar ikväll. Detta ständiga dåliga samvete..

17 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommentaren borttagen pga att den innehöll reklam

   Radera
 2. Den där ångesten, en mammas lott. Åh, som jag känner igen detta! Minns det som igår fastän det inte är igår som jag var med om att känna precis just den känslan som du beskriver.

  Vilken bild, otroligt härlig!

  Ha det gott

  SvaraRadera
 3. Jag tror förskola kommer bli hur bra som helst. Ni har ju varit hemma länge i dagens mått sätt! Han kommer vara i en perfekt ålder att börja. jag jobbar på förskola som förskollärare och just nu har vi inskolningar och många av barnen är bara nyss 1 år fyllda! Det tycker jag är tidigt i vissa fall! Jag tror du inte ska vara orolig då barnen närmar sig två år är de redo för förskola : ) Lycka till! kram Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, så skönt att läsa din kommentar ♥ ♥ ♥
   Finns det fler förskollärare som läser här på bloggen är ni också välkomna att berätta om era efarenheter och annat som rör inskolning. I vilken ålder brukar inskolningen fungera bäst? Är det olika från barn till barn eller hur ser era erfarenheter ut?

   Jättekul om någon mer ville berätta.

   Radera
 4. Förstår dig så väl! Men oftast gillar ju barnen att vara i förskolan, så det brukar bli bra!
  Men det svider och bränner i moders hjärtat, det gör det. Kan tala om att en sådan här
  sak påverkar även en mormors hjärta!
  I dag har jag ett inlägg med din paj och länkar till dig!

  SvaraRadera
 5. Problemet enligt mig är för lång dagar, inte förskola i sig. Inte mer än 6-7 timmar tycker jag.

  Spännande med eget företag!

  Kram Johanna

  SvaraRadera
 6. Svar
  1. Och det är ju fördelen som egen företagare att man kan styra sina tider själv :) Någonstans runt 6 timmar låter ju ganska lagom om det kan fungera. Men jag är verkligen jätteosäker på om vi ska tacka ja till platsen eller inte.. har aldrig tidigare haft sådan ångerst inför en inskolning som jag känner nu. Kanske är det en kombination av allt nytt och osäkert som väntar mig i och med att Ludwig börjar på förskolan, starta och driva företag.. klarar jag det?? och så jobbigt att släppa taget om min minsta och troligtvis sista lilla bebbe här i familjen.

   Och svar på om vi vill ha platsen måste vi lämna till kommunen om bara några dagar..

   Radera
 7. Om du har möjlighet så tycker jag gott du kan vara hemma ett halvår till. Det är vad JAG tycker, menar bara väl med mina tankar. Starta företag hinner du sedan och kanske du kan starta lite smått fastän du har honom hemma.
  Jag förstår ditt dilemma, är ju själv egen företagare. Våra barn har börjat förskolan vid 2,5 år och då har det känts som om vi alla varit redo. Nu går vår dotter i förskoleklass och kommer hem vid halvett och vår son går 15 timmar i förskolan, fem timmar tre dagar i veckan. Känns bra.
  Lyssna till ditt hjärta, då blir det bra.
  Kram
  //bara anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din kommentar var precis vad jag behövde läsa just idag, jag har haft funderingar på att hålla Ludwig hemma ett tag till och samtidigt starta upp företaget men jag har inte riktigt vågat tro på att det skulle kunna fungera men du är ju verkligen ett lysande exempel på att det går att kombinera företagande och småbarn. Tack för att delar med dig av dina erfarenheter!

   Radera
 8. Jag arbetar som förskollärare, och har själv nyligen skolat in min lilla tjej som är född 2012. Jag tror som ovan att det inte är förskolan i sig som är så farligt utan tiden som tillbringas där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för din kommentar :) Jag tänker att lite kortare dagar varje dag kanske kan vara bra så att man sprider ut timmarna på flera dagar. Men frågan är ju om allt som jag tänkt hinna med hinns med då..? Kanske det bästa vore att starta upp företaget lite sakta till att börja med precis som Anna skriver. Företaget kommer att innehålla flera delar, kanske kan jag börja med en av delarna och ha Ludwig lite mindre på förskolan till att börja med.. usch vad svårt. Jag är sååå sugen på att dra igång med mina planer men det är inte absolut nödvändigt att jag ska göra det just nu, det är nog därför jag känner mig så osäker på hur jag ska göra.

   Tanken från början var att jag skulle vara hemma med Ludwig tills han fyller 3 år, den möjligheten har jag fortfarande men jag känner att det blir svårt med företagandet samtidigt. Och att vänta över ett år till innan företaget drar igång det skulle jag troligtvis inte må särskilt bra av, jag behöver stimulans och få använda drivkraften som jag har i mig, dessutom vill jag använda mig av kunskaperna som jag fått genom min utbildning (Inredare med Säljkompetens) som jag avslutade innan jag gick på föräldraledighet.

   Men allt handlar ju inte om bara mig, det måste ju bli ett bra beslut för hela familjen..

   Radera
 9. Det där är så svårt att råda. Man är så olika. Men en sak som nog är supervanlig bland oss mammor är att hur vi än gör så finns det dåligt samvete i någon form. LIvet igenom.
  Jag tror inte du ångrar dig om du skjuter upp ditt företag lite om det skulle få dig att må bättre i mammasjälen.
  Jag har alltid tänkt att då jag blir gammal och sitter där själv, så kommer jag ju INTE att tänka.."vilken tur att jag jobbade som en tok när barnen var små!!"
  Istället kan du jobba som du vill när de är äldre och fort går det kan du tro. Så njut så länge du kan av din lille son. Man hinner inte blinka förrän de växt upp och blivit stora.
  Ditt företag finns ju kvar i din ambition och ett halvår eller år hit och dit..vad gör det om 5 år..typ?
  kram till dig
  Fia

  SvaraRadera
 10. Jag känner så väl igen mig! Det är ett svårt beslut att ta dels för att det känns som att man är egoistisk och sätter egna karriären före barnen men också för att det innebär slutet på bebistiden. Men det är INTE egoistiskt att ge sig själv och sitt barn förutsättningar för att kunna utvecklas. Det är svårt att arbeta med små barn hemma och på förskolan får han stimulans och kompisar. Vad du än väljer så tänk på att om du mår bra och trivs så kommer han också att göra det. Lycka till!

  SvaraRadera