torsdag 20 februari 2014

Fläskkotletter i gräddsås

Fläskkotletter i gräddsås
Detta är ett enkelt recept på en lättlagad och god kötträtt som sköter sig själv i ugnen.
6 port.

6 st fläskkotletter
(färdiga skivor med ben eller 1,5 cm tjocka benfria skivor som du skär ut från en fläskkotlett i bit)
1 stor röd paprika
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
(valfri fetthalt)
1,5 msk koncentrerad köttfond
Kryddas med soya, salt, vitpeppar och sambal oelek

Lägg fläskkotletterna i en ugnsfast form.
Salta lite på köttet och lägg på strimlad paprika
(om du vill kan du fräsa paprikan i lite smör innan)

Blanda ihop vispgrädde, creme fraiche och köttfond.
Rör i soya tills såsen får fin färg.
Smaka av med salt, vitpeppar och sambal oelek.

Häll såsen över köttet.
Tillaga mitt i ugnen i 150° i ca 1,5 timme.

Servera med kokt ris, grönsallad och kokt broccoli
______________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>

5 kommentarer:

  1. Mums så gott det låter, kotlett äter vi på tok för sällan.
    Ja fy vilket jox det kan vara med det där att ändra och få rätt med bloggen, visst lever den sitt eget liv ibland:)
    Lycka till, kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Supergott :D Ja, idag fick det bli en liten paus i allt mitt fixande. Det är ju MYCKET roligare att skapa blogginlägg istället :) Kram!

      Radera
  2. Hej! Jag tänkte göra detta idag! ser supergott ut! Men använder du frysta köttbitar? Eller är det 1.5 timme för tinade bitar? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Receptet gäller tinade fläskkotletter. Eftersom ugnstemperaturen är så låg (150°) ska kotletterna vara inne länge i ugnen. Lycka till!

      Radera
  3. Hej! ungefär hur mycket sambal oelek till detta recept??

    SvaraRadera