Morotsbröd - Kalljäst
Ett nyttigt och gott morotsbröd som är hur enkelt som helst att baka
Förbered degen på kvällen - Grädda på morgonen
1/4 pkt jäst (12,5 g)
3 dl kallt vatten
1 tsk salt
1 msk matolja
1 finriven morot
½ dl krossade linfrön
1 dl havregryn
1 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
På kvällen:
Rör ut jästen med lite vatten.
Tillsätt resten av vattnet och de övriga ingredienserna.
Arbeta ihop degen.
Tryck ut degen i en bakplåtspappersklädd brödform.
Täck över plastfolie och ställ in formen i kylen över natten.
På morgonen:
Grädda brödet längst ner i ugnen i 250° i 15 min.
OBS! Efter 15 min sänker du värmen till 200°
(Lägg aluminiumfolie över brödet om färgen på brödet är lagom.)
Grädda färdigt brödet i 200° i 15 min.
Låt vila lite innan du skär upp det!
______________________________________________________
Fler recept på kalljäst bröd hittar du HÄR
Fler recept på formbröd hittar du HÄR
_______________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
Låt vila lite innan du skär upp det!
______________________________________________________
Fler recept på kalljäst bröd hittar du HÄR
Fler recept på formbröd hittar du HÄR
_______________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
Har bakat ett sånt bröd i dag, som står i kylen över natten. Tycker det är perfekt! Det där måste provas! Morötter i bröd är ju så gott:)
SvaraRaderaKram Pernills
Ja visst är det smidigt!! Och gott med nybakat till frukost :)
RaderaDet ska jag testa nästa vecka. Verkar enkelt o smidigt och nyttigt. Här finns inget grahamsmjöl att köpa,kan jag använda rågsiktinställert? Tack Edith
SvaraRaderaOm du kan få tag på fullkornsvetemjöl så skulle jag köra på det istället för att få brödet lite nyttigare. Lycka till
Raderahimmel o pannkaka va du e dukti att baka o kocka
SvaraRaderaTack :D
RaderaDet låter så bra med nybakat till frukost!!! Måste jag testa :) Kram Anna
SvaraRaderaFinns det nått max eller minimum det kan stå i kylen? Om jag jobbar kväll skulle jag vilja förbereda innan jag går till jobbet...
SvaraRaderaJag vet faktiskt inte var "smärtgränsen" för kalljäsning går, men det har hänt att jag gjort degen runt 18.00 på kvällen och inte gräddat brödet förren framåt 10.00 dagen efter. Och det har funkat bra.
RaderaDå borde typ 15.30 och 07 fungera med! Tack! Ska se om jag kan testa till helgen!
SvaraRaderaQuality articles is the crucial to interest the visitors to go to
SvaraRaderasee the web site, that's what this web page is providing.
Feel free to visit my web-site; Flawless Beauty And Splendyr
Hi there I am so delighted I found your site, I really found you by error, while I was
SvaraRaderabrowsing on Bing for something else, Nonetheless I am here
now and would just like to say many thanks for a tremendous post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design),
I don't have time to browse it all at the moment but I have bookmarked it and also added in your
RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal
more, Please do keep up the awesome work.
Feel free to visit my blog ... cambogia garcinia
I always used to study post in news papers but now as I am a user of web thus from now I am
SvaraRaderausing net for posts, thanks to web.
my web site; Safer Colon and garcinia cambogia select (arenadegames.com)
If not, then your next occupation is to scan for an organization that offers quaity facilitating administrations at a lower rate.
SvaraRaderaThese web hosting clmpanies value your time and would not put you on hold annd
waste your time. Here you must refer to the programmers which will or have developed your web site and raise them regarding the technooogies they'll or have used.
Here is my web page :: concrete dye and stains Portland Me
Tack för lättbakat bröd.
SvaraRaderaÄlskar att rosta det.
Glad Påsk/
/Gittan