måndag 24 februari 2014

Morotsbröd - Kalljäst

Morotsbröd - Kalljäst
Ett nyttigt och gott morotsbröd som är hur enkelt som helst att baka
Förbered degen på kvällen - Grädda på morgonen

1/4 pkt jäst (12,5 g)
3 dl kallt vatten
1 tsk salt
1 msk matolja
1 finriven morot
½ dl krossade linfrön
1 dl havregryn
1 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl

På kvällen:
Rör ut jästen med lite vatten.
Tillsätt resten av vattnet och de övriga ingredienserna.
Arbeta ihop degen.
Tryck ut degen i en bakplåtspappersklädd brödform.

Täck över plastfolie och ställ in formen i kylen över natten.

På morgonen:
Grädda brödet längst ner i ugnen i 250° i 15 min.
OBS! Efter 15 min sänker du värmen till 200°
(Lägg aluminiumfolie över brödet om färgen på brödet är lagom.)

Grädda färdigt brödet i 200° i 15 min.

Låt vila lite innan du skär upp det!
______________________________________________________
Fler recept på kalljäst bröd hittar du HÄR
Fler recept på formbröd hittar du HÄR
_______________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>

15 kommentarer:

  1. Har bakat ett sånt bröd i dag, som står i kylen över natten. Tycker det är perfekt! Det där måste provas! Morötter i bröd är ju så gott:)

    Kram Pernills

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det smidigt!! Och gott med nybakat till frukost :)

      Radera
  2. Det ska jag testa nästa vecka. Verkar enkelt o smidigt och nyttigt. Här finns inget grahamsmjöl att köpa,kan jag använda rågsiktinställert? Tack Edith

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om du kan få tag på fullkornsvetemjöl så skulle jag köra på det istället för att få brödet lite nyttigare. Lycka till

      Radera
  3. himmel o pannkaka va du e dukti att baka o kocka

    SvaraRadera
  4. Det låter så bra med nybakat till frukost!!! Måste jag testa :) Kram Anna

    SvaraRadera
  5. Finns det nått max eller minimum det kan stå i kylen? Om jag jobbar kväll skulle jag vilja förbereda innan jag går till jobbet...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet faktiskt inte var "smärtgränsen" för kalljäsning går, men det har hänt att jag gjort degen runt 18.00 på kvällen och inte gräddat brödet förren framåt 10.00 dagen efter. Och det har funkat bra.

      Radera
  6. Då borde typ 15.30 och 07 fungera med! Tack! Ska se om jag kan testa till helgen!

    SvaraRadera
  7. Quality articles is the crucial to interest the visitors to go to
    see the web site, that's what this web page is providing.


    Feel free to visit my web-site; Flawless Beauty And Splendyr

    SvaraRadera
  8. Hi there I am so delighted I found your site, I really found you by error, while I was
    browsing on Bing for something else, Nonetheless I am here
    now and would just like to say many thanks for a tremendous post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design),
    I don't have time to browse it all at the moment but I have bookmarked it and also added in your
    RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal
    more, Please do keep up the awesome work.

    Feel free to visit my blog ... cambogia garcinia

    SvaraRadera
  9. I always used to study post in news papers but now as I am a user of web thus from now I am
    using net for posts, thanks to web.

    my web site; Safer Colon and garcinia cambogia select (arenadegames.com)

    SvaraRadera
  10. If not, then your next occupation is to scan for an organization that offers quaity facilitating administrations at a lower rate.
    These web hosting clmpanies value your time and would not put you on hold annd
    waste your time. Here you must refer to the programmers which will or have developed your web site and raise them regarding the technooogies they'll or have used.



    Here is my web page :: concrete dye and stains Portland Me

    SvaraRadera
  11. Tack för lättbakat bröd.
    Älskar att rosta det.
    Glad Påsk/
    /Gittan

    SvaraRadera