Frukostbullen på bilden är fylld med en enkel och god kesoröra.
Recept på kesoröra hittar du HÄR >>
Recept på kesoröra hittar du HÄR >>
5 dl vatten
50 g jäst
4 msk matolja
2 tsk salt
2 msk honung
0,5 dl krossade linfrön
2 dl havregryn
3 dl grovt rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
Ca 4 dl vetemjöl
Värm vattnet till fingervarmt = 37°
Rör ut jästen med lite vatten.
Tillsätt resten av vattnet, matoljan, saltet och honungen.
Arbeta in linfrön, havregryn, rågmjöl och grahamsmjöl.
Sist arbetar du in vetemjölet.
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
Knåda degen på mjölat bakbord. Arbeta ut 15 st bullar.
(tillsätt ev. mer vetemjöl)
Doppa ovansidan av bullarna i grahamsmjöl.
Låt bullarna jäsa på bakplåt under bakduk i 30 min.
Grädda mitt i ugnen i 250° i 12 min.
______________________________________________________
Fler recept på frallor hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
______________________________________________________
Fler recept på frallor hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
Hej Madame! I dag har jag länkat till dig, min favoritblogg inom mat/bak. Bara så du vet. Tack för inspirationen och ha en bra dag...
SvaraRaderaKram
Tack snälla!!!! Stor kram ♥ ♥ ♥
Raderabara mera gott Kladdkakan me dajmgrädde va super God fortsättning
SvaraRaderaHar du testat att baka den, visst är den god och blir garanterat kladdig :D
RaderaSå gott !
SvaraRaderaTill helgen så ska jag ta och baka lite bröd igen :)
Ha en fin vecka med dina !
Kramen
Detsamma :)
Radera