Idag gjorde jag en köttfärspaj med inspiration av tacopajen som finns här på bloggen. (RECEPT HÄR)
Köttfärsen smaksatte jag med bla. philadelphiaost vitlök/örter och överst blev det ett täcke av creme fraiche.
För att få ytterligare smak på köttfärsen blandade jag i några tsk sambal oelek.
Det blev mycket gott!
Pajdeg:
150 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Arbeta ihop samtliga ingredienser till pajdegen.
Tryck ut degen i en pajform.
Nagga
Låt vila i kylen i 30 min.
______________________________________________________
Fyllning:
500 g blandfärs
200 g philadelphiaost, vitlök/örter
½ gul lök
½ gul lök
1 röd paprika
sambal oelek
sambal oelek
salt/vitpeppar
4 dl creme fraiche 34%
2 dl riven ost
Hacka löken och strimla paprikan.
Fräs dem tillsammans med köttfärsen i en stekpanna.
Rör ner philadelphiaosten.
Smaka av med sambal oelek, salt och vitpeppar.
Häll köttfärsblandningen i pajskalet.
Klicka ut creme fraiche och bred som ett täcke över pajen.
Strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 25 min.
______________________________________________________
Fler recept på matpajer hittar du HÄR
______________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
______________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
Tack tack bara goda recept ,skall prövas
SvaraRaderaVad roligt att du tycker det :D
RaderaSka pajdegen gräddas innan man fyller
SvaraRadera