tisdag 15 april 2014

Kycklingfilé med parmesansås

Kycklingfilé med parmesansås
En lättlagad och god kycklingrätt som kräver väldigt lite arbete, ugnen sköter det mesta :)

4 st kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 dl creme fraiche, 34%
(väljer du lätt creme fraiche istället kan du blanda i en äggula för att få såsen tjockare)
100 g riven parmesanost
1-2 st vitlöksklyftor

Dela kycklingfiléerna på längden.
Salta peppra och bryn dem i lite smör.
Lägg filéerna i en ugnsfast form.

Blanda den rivna parmesanosten med creme fraiche.
Pressa och blanda ner vitlöken.
(smaka ev. av med salt/peppar)
Bred ut blandningen över kycklingen.

Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 30 min.
(gör ett snitt i största delen av kyckling för att se att den är helt klar)

Servera med tex kokt ris, ugnsvarma tomater och babyspenat.
______________________________________________________
Fler recept med kyckling hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar