torsdag 17 april 2014

Lyxig varm smörgåstårta

Lyxig varm smörgåstårta - Fantastiskt god, den här bjuder vi ofta på :)
OBS! Läs igenom hela receptet innan du börjar.
Ca 4 port. (kantskär brödet om du vill)
Lager 1
4 st formbröd
500 g blandfärs
ca 6 färska champinjoner
salt/vitpeppar/tomatpuré
Valfria kryddor, tex dragon
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde

Skiva champinjonerna och bryn dem i lite smör.
Lägg i köttfärsen och stek den smulig.
Smaka av med salt, peppar, tomatpuré och dina favoritkryddor.
Blanda ner vetemjölet.
Häll på grädden och låt köttfärsen tjockna på svag värme.

Bred ut köttfärsen på de fyra formbröden, (lager 1)
_________________________________________________________________________________
Lager 2
4 st formbröd
200 g räkost
0,5-1 dl hackad dill
ca 2 dl avrunna räkor

Blanda ihop samtliga ingredienser.
Lägg ut 4 st formbröd över köttfärslagret.
Bred ut räkröran på brödskivorna, (lager 2)
______________________________________________________
Lager 3
4 st formbröd
4 kokta ägg
1 liten bit purjolök
4 msk majonäs
4 st äggvitor

Hacka äggen och skiva purjolök i tunna skivor, ca 1 dl
Vispa äggvitorna till ett fast skum.
Vänd ner ägg, purjolök och majonäs i äggvitan.
Lägg ut 4 st formbröd över räkröran.
Bred ut äggblandningen på brödskivorna, (lager 3)

Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 20 min.

6 kommentarer:

  1. det måste säkert smaka bra .GLAD PÅSK

    SvaraRadera
  2. det där låter verkligen gott, måste pröva men jag har ingen purjolök hemma och det är lååångt till affären! Det var flera år sedan jag gjorde varm smörgåstårta!
    Kram/Finas mammis och Glad Påsk!

    SvaraRadera
  3. Åh vad gott det låter! Måste jag verkligen göra!
    Ha en fin helg och tack för en fantastiskt inspirerande blogg!

    kram kram Malin

    SvaraRadera
  4. Så gott det ser ut !
    Ville kika in och öska dig en Glad Påsk med dina !
    Njut av helgen!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Fantastiskt god smörgåstårta gjorde den i söndags till mitt barnbarns födelsedag, gjorde en sats till 15 pers .Den blev verkligen uppskattad. Tack för alla underbara recept du delar med dig!

    SvaraRadera