Sockerkaka - Spetskaka
En jättegod variant av vanlig sockerkaka - Själva spetsen är en härligt krispig sockerglasyr.
Sockerkaka
75 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Sockerglasyr
2 msk smör
2 msk vispgrädde
1 dl strösocker
Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och strösockret pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner mjölblandningen i smeten.
Blanda sist i det smälta smöret och mjölken.
Grädda i en smord springform ca Ø25cm
Nedre delen av ugnen i 175° i 35 min
Blanda med en gaffel ihop glasyren
Bred ut blandningen över den varma sockerkakan
Grädda igen. Långt ner i ugnen i 175° i ca 15 min
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________
Mmmm det lät också gott! Har testat dina Havrekakor med center. Jättegoda och så enkla! Gjorde ett litet blogginlägg om dina goda kakor! ;)
SvaraRaderaKram Lotta
Tack!! :D
RaderaTestar att baka den nu :) tack för tipset. Kram
SvaraRaderaVad kul!! Kan du inte kika in här igen när du smakat på den, skulle vara kul att se vad du tyckte :) Själv är jag heltokig i denna kakan :D
RaderaJag älskar den kakan!
SvaraRaderaKram jenny
Jag med, så enkelt sätt att få en helt vanlig sockerkaka till en riktig lyxkaka tack vare sockerglasyren :)
RaderaVad god den ser ut! :)
SvaraRaderaKram Jenny
Det där måste jag testa!
SvaraRadera