söndag 17 januari 2016

Sockerkaka - Spetskaka

Sockerkaka - Spetskaka
En jättegod variant av vanlig sockerkaka - Själva spetsen är en härligt krispig sockerglasyr.

Sockerkaka
75 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Sockerglasyr
2 msk smör
2 msk vispgrädde
1 dl strösocker

Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och strösockret pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner mjölblandningen i smeten.
Blanda sist i det smälta smöret och mjölken.

Grädda i en smord springform ca Ø25cm
Nedre delen av ugnen i 175° i 35 min

Blanda med en gaffel ihop glasyren
Bred ut blandningen över den varma sockerkakan
Grädda igen. Långt ner i ugnen i 175° i ca 15 min
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________

8 kommentarer:

  1. Mmmm det lät också gott! Har testat dina Havrekakor med center. Jättegoda och så enkla! Gjorde ett litet blogginlägg om dina goda kakor! ;)
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Testar att baka den nu :) tack för tipset. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul!! Kan du inte kika in här igen när du smakat på den, skulle vara kul att se vad du tyckte :) Själv är jag heltokig i denna kakan :D

      Radera
  3. Svar
    1. Jag med, så enkelt sätt att få en helt vanlig sockerkaka till en riktig lyxkaka tack vare sockerglasyren :)

      Radera