lördag 24 maj 2014

Rabarberpaj - Smuldeg

Rabarberpaj - Smuldeg
Lättbakat och smakar fantastiskt gott - Servera tex med vaniljglass

Rabarberblandning:
500 g rabarber, ca 1 liter
1,5 dl strösocker
1 msk potatismjöl

Smuldeg:
100 g smör
2 msk strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn

Skala rabarberna (om de har tjockt skal) och skiva upp i bitar, ca 1 cm
(späda rabarber behöver inte skalas)
Blanda rabarber med strösocker och potatismjöl.
Bred ut dem i en pajform.

Smält smöret i en kastrull.
Drag kastrullen åt sidan och blanda ner socker, vetemjöl och havregryn.
Smula blandningen över rabarberbitarna, se bild!

Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 20 min
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
Följ mig gärna på facebook, 
Madame Ediths facebooksida hittar du HÄR >>

1 kommentar:

  1. Här bakades 3 olika rabarberpajer o kakor igår. Smulpaj är både smidigt och gott! Kram Suss

    SvaraRadera