lördag 7 juni 2014

Jordgubbspaj med kolasås och vispgrädde, dulce de leche

Jordgubbspaj med dulce de leche
Superdupergod, En favoritpaj!

2 brk karamelliserad mjölk
(Bild på karamelliserad mjölk hittar du HÄR)
175 g smör
400 g digestivekex
3 dl vispgrädde
1 tsk strösocker
1 st dubbeldajm
Valfri mängd jordgubbar

Steg 1:
Smält smöret.
Krossa digestivekexen.
Blanda ihop smöret och kexsmulorna.
Tryck ut kexblandningen i en pajform.
Låt kexblandningen gå upp en bit på kanterna, se bild!
Grädda mitt i ugnen i 175° i 10 min och låt därefter svalna.

Steg 2:
Bred ut den karamelliserade mjölken (kolan) i pajskalet. 
Vispa upp grädde tillsammans med strösockret.
Bred ut grädden över kolakrämen.
Ställ pajen i kylskåpet en stund.
Toppa med krossad dajm och jordgubbar.
______________________________________________________
Fler recept på söta pajer hittar du HÄR
Fler recept med bär hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>

4 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Går det att använda andra bär än jurdgubbar? Skulle så vilja pröva den här men hittade inga jordgubbar i äffären :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Toppa med skivad banan och hackad choklad överst istället för jordgubbar. Lika gott det med :D

      Radera
    2. hackad daim menade jag, men det går ju med choklad med :)

      Radera