tisdag 17 juni 2014

Ludwig börjar på förskolan

Kom ni ihåg när jag berättade om min ångerst inför Ludwigs förskolestart? Ni kan läsa HÄR >> Efter mycket om och men så tackade vi nej till den erbjudna förskoleplatsen. Det beslutet kändes helt rätt just då och väldigt befriande eftersom jag velade så mycket innan beslutet togs. Men suget efter företagandet fanns fortfarande kvar och någonstans inbillade jag mig att jag skulle klara av att driva företag samtidigt som jag skulle vara en bra och närvarande mamma till mina barn. Det gick inte alls bra! För att få tid till företaget och allt pappersarbete så har jag fått pussla med nära och kära och med mina äldsta barn för att få en stimulerande tillvaro för Ludwig. När min man kommit hem från sitt arbete har jag många gånger varit tvungen att sätta mig framför datorn. Ofta även på nätterna. Detta är inte hållbart i längden och därför har vi nu tagit ett nytt beslut. Efter sommarlovet kommer Ludwig att börja på förskolan. Det känns som det absolut bästa alternativet för honom just nu och jag tror faktiskt att han är redo för det. 
Han kommer inte att gå varje dag och under tiden som han är där ska jag verkligen försöka att få allt dator och pappersarbete klart. Målet är att vara avstängd från skrivbordsarbete under tiden som mina barn är hemma. På kvällarna ska jag umgås med familjen och verkligen vara närvarande och helt bortkopplad från arbetsuppgifter. Mailen läser jag av på morgonen och jag ska förska planera in raster och rutiner precis som man har när man går till jobbet även fast jag jobbar hemifrån. Jag älskar verkligen att vara egenföretagare fast jag älskar även min familj och det här känns som den allra bästa och mest hållbara lösningen. 
Ludwig kommer att vara 2 år och 3 månader när han börjar förskolan i september. I den åldern behöver barnen en hel del stimulans och även kompisar börjar bli intressanta. På förskolan finns ju massor av kompisar och roligt är det där också, bättre än att vara hemma med mamma som hela tiden har tankarna och fokus på annat håll.. det har helt enkelt blivit dags nu. Dags att ta ett nytt kliv i vårat liv, liten håller på att bli stor ♥

2 kommentarer:

 1. du behöver inte känna ngt som helst dåligt samvete för att han skall på förskolan, du måste ju få driva ditt företag i lugn och ro, inte på nätterna, när du skall sova.. tänk så bra det kommer att bli, han får förmodligen träffa nya kompisar och utvecklas ännu mer.. sen kan ni bara vara tillsammans och ha det bra..

  du gör rätt..

  din blogg är för övrigt TOPPEN, men det har jag sagt tidigare till dig..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Och vad kul att du gillar bloggen. Ser fram emot att få ännu mer tid till den framåt hösten :D

   Radera