onsdag 2 juli 2014

Baconbiffar med fetaostfyllning

Baconbiffar med fetaostfyllning - Smaskens!!
Antal biffar - Läs nedan!

Ca 600 g blandfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
0,5 msk salt
2 krm vitpeppar
3 msk mixad gul lök
100 g fetaost
1 pkt bacon, 125g

Blanda ströbröd, mjölk, salt, vitpeppar och lök.
Låt svälla i 10 min.
Blanda ägget med köttfärsen.
Blanda sist in ströbrödsblandningen.

Gör dubbelt så många biffar som det är baconskivor i paketet.
Smula och fördela fetaosten på hälften av biffarna.
Lägg resterande biffar som lock över varje biff. 
Tryck till kanterna runt om.

Linda en baconskiva runt kanten på varje biff, se bild!
Stek biffarna på medelvärme i ca 6-7 min/sida.
(stek gärna till kanterna också så att baconet får fin färg)
______________________________________________________
Fler recept med köttfärs hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>

6 kommentarer:

  1. Det ser så gott ut men jag är rädd att det blir väldigt salt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det går bra att dra ner på saltet om du vill, (½ msk som det står i receptet = 1,5 tsk) Mitt förslag är att du börjar med en mindre mängd salt, provsteker en bit av köttfärsen och tillsätter mer salt om du önskar. Kryddningen är perfekt efter mina smaklökar men precis som du skriver kanske du skulle uppleva det för salt. Så testa dig fram så att det blir precis som du vill ha det för biffarna är verkligen jättegoda.

      Lycka till!

      Radera
  2. Det får jag lov och testa i helgen :)

    SvaraRadera