torsdag 4 september 2014

Hushållsekonomi - Frysa in paprika

Paprika går alldeles utmärkt att frysa in. Jag brukar köpa på mig mycket paprika när den finns att hitta till bra pris. Nu i september kan man hitta paprika för drygt 20 kr/kg i många affärer. När inte paprikan är i säsong så kan den kosta upp emot 70 kr/kg. 
Innan jag fryser in paprikan tar jag bort kärnhuset och sedan skär jag den i strimlor. Paprikastrimlorna fryser jag sedan in råa i fryspåsar, bäst blir det om man trycker till strimlorna lite på utsidan av påsen så att det blir ganska platta paket. Då blir det lättast att bryta isär paprikan när man ska använda den. Innan påsen tillsluts trycker jag ut all luft så att det inte bildas så mycket is.
Frusen paprika går jättebra att använda i grytor, soppor och gratänger.
Och gör man inte detta för ekonomisk vinning så kan man ju göra det för att spara tid. Det är väldigt smidigt att ha färdigstrimlad paprika i frysen. Ett moment mindre vid matlagningen och större chans att det slinker med lite nyttig paprika i grytorna :)
Fler ekonomitips om mat hittar du HÄR >>

1 kommentar:

  1. Tack för tipset, gillar att ha ingredienser lättillgängligt och då bla i frysen. :-) Kramizz Laila

    SvaraRadera