600 g torskfilé
Salt/vitpeppar
3 dl creme fraiche, valfri fetthalt
1 dl vispgrädde
2 msk hummerfond, tex denna >>
1 dl hackad gräslök
1 halv apelsin
Lägg de tinade (eller färska) torskfiléerna i en ugnsfast form.
Krydda med salt och vitpeppar.
Vispa ihop creme fraiche, grädde, hummerfond och gräslök.
Pressa apelsinen, riv det yttersta skalet. Blanda ner detta i såsen.
Smaka av med salt/vitpeppar.
Smaka av med salt/vitpeppar.
Tillaga mitt i ugnen i 200° i 25 - 30 min.
Låt fiskrätten vila lite innan servering.
Gott till ris eller potatismos med tex ångkokt broccoli.
Låt fiskrätten vila lite innan servering.
Gott till ris eller potatismos med tex ångkokt broccoli.
_____________________________________________________
________________________________________________________________________________
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar