onsdag 28 december 2016

After Eight - Mintchokladmousse

After Eight mintchokladmousse - En helt fantastiskt god dessert (6 port)
Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >>
Desserten blev vi bjudna på vid pepparkaksbaket i lördags (läs här >>)

Recept
1+2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
10 plattor after eight

Gör så här:
Koka upp 1 dl grädde under omrörning 
Drag kastrullen åt sidan. Bryt choklad i bitar
Rör ner after eight och choklad i grädden (tills smält)
Låt svalna i rumstemperatur
Vispa upp 2 dl vispgrädde
Vänd ner grädden i chokladblandningen
(blanda väl eller blanda ojämnt så att moussen blir marmorerad)

Fördela ut after eight mousse i 6 st glas
Låt stelna i kylen 1 timme eller längre, tex över natten.

Dekorera med tex, hyvlad choklad 
eller vispad grädde och after eight på toppen

__________________________________
________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>



För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

5 kommentarer:

  1. Hej:-) Den här efterrätten ska jag göra,ser ju underbar god ut. Undrar bara vilken mörk choklad du har till? Ha en fin dag. Kram/Marie

    SvaraRadera
  2. Hej, du kan använda tex marabou mörk choklad, den som du hittar i hyllan där marabou mjölkchoklad ligger. Hoppas att du förstår vilken jag menar. Hittar du inte den så kan du ta en annan mörk choklad som du gillar. Kram!

    SvaraRadera
  3. Tack snälla du för svaret:-) :-) Kram/Marie

    SvaraRadera
  4. Så mycket gott....så lite tid. *s* Din blogg är så snygg och inspirerande!!
    En fråga om detta recept: Grädden.... skall den KOKA upp eller bara värmas? Ibland FÅR man ju inte koka den....om den sedan skall vispas. Men det kanske inte spelar roll denna gång?
    ha en skön helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Drag kastrullen från plattan när det börjar bubbla. Visst är det så ibland, att man inte får koka grädden, det är när du gör fluff. Den vispar man ju upp när den kallnat, denna chokladblandningen rör man, när den svalnat, ihop med vispad grädde, du ska alltså inte vispa chokladen som du blandar med den upphettade grädden. Trevlig helg till dig med :)

      Radera