måndag 10 november 2014

Mosskrans

Att binda en mosskrans är roligt och inte alls svårt :) Kransstommen kan man göra själv med tidningspapper och plastfolie (läs mer HÄR >>) eller kan man köpa en färdig stomme av tex. halm i blomsteraffären.
Mossan binder man fast runt kransen med en stark tråd. Denna gången använde jag mig av en tjock brodyrtråd som jag köpt på loppis för en tia, det funkade bra. Mossan som jag använt är ganska yvig så själva tråden försvinner ner i mossan när man drar åt den. Därför är det inte någon fara om trådens färg inte stämmer exakt med färgen på mossan. 
Det kan också funka bra att använda dubbel sytråd eller så kan man köpa myrtentråd som är en specialtråd som finns i blomsterbutikerna.
Vilken mossa man använder till kransen är en smaksak, det kan även vara fint att blanda olika mossa i kransen tycker jag.
Fler kransar hittar du HÄR >>
Alla inlägg om JUL hittar du HÄR >>

4 kommentarer:

 1. Åv vilket (lätt) och bra tips. Är inte så händig men det ska jag väl kunna knåpa ihop. Idag har jag gjort din fyllda köttfärslimpa och såååå god. Håller med om att den kan man bjuda på till fest men idag blir det potatismos.

  Tycker om din blogg jättemycket och får massor av inspiration, både vad gäller mat men även inredning med mera. Ett litet önskemål, min dotter äter inte kött och jag är så dålig på att laga vegetariskt så lite tips skulle vara toppen.

  Ha en toppendag

  Kram Clara

  SvaraRadera
 2. Jättefint :) Vi ska träffas den 22 och binda kransar, bra med tips. Tack, och ha en fin dag, kram

  SvaraRadera
 3. God morgon! Tack för tipset! När det ljusnar ska jag och lilla Herr Larsson ut till skogen och leta svamp. Ska passa på att ta hem lite mossa då till en krans då! Kram Kate

  SvaraRadera