lördag 8 november 2014

Tjänar du pengar på bloggen

Precis som rubriken lyder är vad detta inlägget handlar om. Jag får just den frågan VÄLDIGT ofta från folk i min omgivning. Mest i verkliga livet om ni förstår hur jag menar och inte som kommentarer här på bloggen. Jag har funderat mycket på varför jag får just den här frågan och faktum är att det känns som att många intresserar sig för den frågan mer än vad jag själv gör.
Självklart har bloggen ett vinstsyfte eftersom jag driver den i eget företag. Men vägen till framgången är det viktigaste just nu. Det är nu jag bygger upp en relation och förtroende hos er läsare. Jag försöker att forma bloggen efter era önskemål och behov samtidigt som det speglar mig och min personlighet. Jag skapar värdefulla kontakter och aktar mig för att lockas av snabba pengar i form av enstaka sponsrade inlägg. Det är inget hållbart sätt att nå framgång anser jag utan det kan rent av skada ert förtroende för mig.
Om något inlägg är ett samarbete mellan mig och ett företag så är det med all säkerhet något som jag med gott samvete vill och kan skriva om, något som jag själv har intresse för. Inte något jag pressar ur mig för att få pengar. Jag har själv sett bloggare som helt plötsligt tipsar om truckutbildningar, himla bra fönster och fantastiska feta krämer. Grejen är den att jag själv precis innan jag läst dessa inlägg fått erbjudande att skriva om precis detta. Konstigt sammanträffande. Det är väl inget fel att skriva om truckutbildningar om man bloggar om utbildningar, kompetenshöjning eller kanske nya yrkesval i livet men i min blogg hade det känts väldigt fel och inget jag kunnat stå för.
Jag har ju annonser på min blogg. Och det är jag väldigt stolt över för även där har jag varit noggrann med vilken samarbetspartner jag ingått samarbete med. Jag använder mig av en mellanhand mellan mig och företagen som vill annonsera, det funkar väldigt bra och de har en helt fantastisk support. Tack för det om någon från supporten är här inne och läser just nu :) 
Att tjäna pengar på annonser är trots allt väldigt svårt och man måste ha väldigt, och då menar jag väldigt (!) många besökare innan man får några pengar över huvudtaget genom annonser. Men det GÅR ju att tjäna pengar genom annonser om man bara kämpar på.
Så som svar på om jag tjänar pengar på bloggen. Ja, det gör jag! Men jag lever inget lyxliv av de pengarna bloggen drar in. Men jag lever med lyxen att få ha min hobby som mitt jobb och det är mycket mer värt för mig än ett liv i lyx. Det bästa tänkbara faktiskt, tycker i alla fall jag.
Kram och God Natt ♥

2 kommentarer:

  1. Jag tycker att det är lite coolt att du har ditt jobb som en hobby. Att du försörjer dig genom bloggen. Bra gjort! Ha en fin söndag

    SvaraRadera
  2. Ja intressant fråga det där. Jag har nu för första gången sen jag började blogga för 3 år sedan lagt in annonser i min blogg. Ser ut som att det kan ge en liten liten summa och det är mest för att få nån krona för det jobb vi ändå lägger ner. Min blogg är för liten för att det ska ge några mer pengar. Har fått frågan om att blogga om en del konstiga saker också som jag tackat nej till, det ska ju passa på min blogg... Ha en fin söndag. Kram Suss

    SvaraRadera