ca 1 kg fast potatis
2 st gula lökar
1 brk ansjovisfiléer, 200 g
3 dl vispgrädde
0,5 dl ströbröd
3 msk smör, ca 30-40 g
Gör så här:
Skala och strimla potatis och lök tunt
(strimla för hand eller använd lämpligt redskap, ex. se bild!)
Varva potatis, lök och ansjovisfiléer i smord ugnsform.
Avsluta med ett lager potatis överst.
Häll spadet från ansjovisfiléerna och grädde över potatisen.
Strö över ströbröd och lägg på smörklickar.
Tillaga mitt i ugnen i 175° tills potatisen är mjuk, ca 1 timme.
(vill du ha mer färg på ytan kan du öka temperaturen till 225° de sista minuterna)
Jag gjorde även en mer barnvänlig variant, läs HÄR >>
(vill du ha mer färg på ytan kan du öka temperaturen till 225° de sista minuterna)
Jag gjorde även en mer barnvänlig variant, läs HÄR >>
______________________________________
___________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
Bästa receptet på jansson :) Tack för alla recept du delar med dig av/ B
SvaraRadera